Vanzarile producatorului german de masini de lux Porsche vor depasi pentru prima data 200.000 de unitati in 2015, cu trei ani inainte de termenul vizat anterior, ca urmare a cererii puternice pentru SUV-ul compact Macan, a declarat directorul general al companiei, Matthias Mueller.

Macan va fi introdus la vanzare mai tarziu pe parcursul acestui an. "Transferam genele brandului Porsche pe un nou segment de piata. Porsche va ramane un producator de masini premium foarte exclusiviste", a declarat Mueller marti, la un eveniment organizat pentru a marca startul productiei la fabrica din Leipzig, Germania.

Compania, parte a grupului german Volkswagen, este pregatita sa creasca productia Macan peste nivelul planificat de 50.000 de unitati, daca cererea va depasi oferta, a spus Mueller, citat de Bloomberg, potrivit Mediafax.

In unele tari europene, Porsche a primit comenzi pentru toate modelele Macan alocate, iar perioada de asteptare in Germania este de pana la opt luni, a afirmat directorul de vanzari, Bernhard Maier.

Macan, in concurrenta cu BMW X3, Mercedes GLK si Range Rover Evoque, va deveni probabil cel mai popular model al Porsche anul urmator. SUV-urile vor reprezenta majoritatea vanzarilor, potrivit estimarilor IHS Automotive.

Porsche se asteapta la o crestere robusta a vanzarilor de SUV-uri premium in urmatorul deceniu, a spus Mueller.
"Este probabil masina potrivita la momentul potrivit", a declarat Ian Fletcher, analist la IHS.
Porsche ar putea depasi pragul de 200.000 de masini chiar din acest an, la vanzari de peste 45.000 de modele Macan, estimeaza Fletcher.

Macan si Cayenne, mai lung cu 16,5 centimetri, sunt asteptate sa genereze 64% din livrarile Porsche anul urmator, in timp ce vanzarile de masini sport ar urma sa scada la 24%, potrivit IHS.

Vanzarile totale ale Porsche au crescut cu 15% anul trecut, la nivelul record de 162.145 unitati, sustinute de dublarea cererilor pentru modelele Boxster si Cayman. In ianuarie, cresterea a incetinit la 1,4%.

Cererea este asteptata sa revina in a doua jumatate a anului, odata cu intrarea in oferta a Macan. Modelul va fi introdus la vanzare in Germania pe 5 aprilie. Pretul de pornire, de 57.930 euro pentru versiunea Macan S cu 340 de cai putere, este cu circa 25% mai mic fata de un SUV Cayenne echipat similar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri