Numarul problemelor inregistrate de autoturismele cu vechime de trei ani a crescut pentru prima data in ultimii 15 ani, potrivit celui mai recent sondaj privind fiabilitatea realizat de compania americana J.D. Power, potrivit CNN.

Posesorii de autoturisme au raportat in editia din acest an cu 6% mai multe probleme la masinile fabricate in 2011 decat in editia precedenta a sondajului, in care au fost verificate automobile produse in 2010, scrie Mediafax.

"Pana anul acesta am inregistrat o imbunatatire continua a fiabilitatii masinilor. Unele dintre schimbarile implementate de producatorii auto la modele din 2011 au condus la o crestere substantiala a numarului de probleme raportate", a declarat David Sargent, vicepresedinte la J.D. Power.

Compania chestioneaza participantii la sondaj asupra tuturor nemultumirilor, nu doar despre defecte. Sondajul nu separa defectiunile de restul nemultumirilor posesorilor de autoturisme.
Rezultatele sondajului au indicat motoarele si sistemele de transmisie ca surse importante de probleme, in mod deosebit motoarele cu patru cilindri.

Cele mai multe nemultumiri in privinta motorelor cu patru cilindri sunt legate de nivelul de zgomot si acceleratia dezamagitoare, nu de defectiuni care ar afecta functionarea.

Fiabilitatea masinilor este un indicator important in privinta loialitatii clientilor, potrivit J.D. Power. Posesorii de autoturisme care nu inregistreaza probleme cu masinile lor cumpara in 56% din cazuri acelasi brand. Loialitatea clientilor scade insa abrupt odata cu cresterea nemultumirii. Doar 43% dintrei cei care au afirmat ca au avut trei sau mai multe probleme revin la acelasi brand.

Lexus - brandul de lux al Toyota, este cel mai fiabil, potrivit sondajului, cu numai 68 de probleme raportate la 100 de autoturisme. Pe pozitia a doua s-a situat Mercedes-Benz, cu 104 probleme la 100 de masini. Pe locurile urmatoare se afla Cadillac - brand de lux al General Motors, Acura - marca de lux a Honda si Buick - brand premium al General Motors.

Cel mai problematic brand a fost Mini al grupului german BMW. Potrivit sondajului posesorii de Mini au inregistrat 185 de probleme la 100 de masini. Pe penultima pozitie se afla Dodge - brand al Fiat Chrysler, cu 181 de probleme la 100 de masini.

Rezultatele sondajului sunt bazate pe raspunsurile a 41.000 de posesori de autoturisme din 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri