Apple urmeaza sa anunte saptamana urmatoare ca Ferrari si Volvo se vor alatura unui grup de producatori auto cu care lucreaza pentru dezvoltarea unui sistem de operare care sa fie insatalat la bordul autoturismelor, au declarat surse apropiate situatiei pentru The Wall Street Journal, conform Mediafax.

Producatorul iPhone si iPad are deja sprijinul General Motors, Honda si BMW.

Anuntul Apple ar trebui sa coincida cu deschiderea salonului auto de la Geneva, folosit in dese randuri de industria auto pentru prezentarea unor masini in faza de concept si altor tehnologii noi.

Autoturismul a devenit noul camp de lupta pentru companiile din IT, intrucat masina are un potential foarte ridicat, putand oferi servicii de divertisment si informatie prin conexiunea la internet a pasagerilor.

Google, rivalul Apple, lucreaza cu Audi si Volkswagen la un sistem care sa fie instalat la bordul masinilor.

Citeste si:
Recall Ford Puma din cauza airbag-urilor pentru soferi
Recall Ford Puma pentru o...

In iunie, Apple a anuntat "iOS in the Car", care permite conectarea sistemului electronic al masinii cu iPhone si utilizarea astfel a unor servicii, precum harti si informatii despre trafic.

Apple se asteapta ca peste zece producatori auto sa adopte tehnologia in acest an. Compania americana a anuntat anterior ca are sprijinul BMW, Daimler, General Motors si Honda Motor.

Ferrari este o divizie a Fiat Chrysler, iar producatorul auto Volvo este controlat de Zhejiang Geely Holding Group, din China.

Citeste si:
Ce prime anunta Daimler pentru angajatii din Germania
Ce prime anunta Daimler...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Vanzarile Apple, influentate negativ de coronavirus
Setari Cookie-uri