Circuitul Nürburgring din Germania a fost cumparat de producatorul de piese auto Capricorn Group intr-o tranzactie care coteaza proprietatea la peste 100 milioane euro, compania angajandu-se la investitii de 25 milioane euro pentru dezvoltarea complexului, potrivit Bloomberg.

Tranzactia a fost anuntata miercuri de catre firma de avocactura care administreaza compania Nürburgring GmbH, aflata in insolventa, scrie Mediafax.

Proprietatea, cu o suprafata de 379 de hectare, a fost scoasa la vanzare anul trecut, dupa ce proprietarii nu au mai reusit sa plateasca imprumuturile contractate pentru constructia unor hoteluri si a unui montagne-russe.

Comitetul creditorilor a primit doua oferte foarte atractive si in final a selectat investitorul care a oferit cel mai mare pret si cele mai bune perspective de dezvoltare a regiunii, potrivit administratorului special.

Nürburgring, cel mai cunoscut circuit de sporturi cu motor din Germania, a fost construit in 1927 si a gazduit peste 30 de Mari Premii de Formula 1, printre care si cursa din 1976, cand monopostul pilotat de austriacul Niki Lauda a luat foc.
Nürburgring GmbH, proprietarul si operatorul complexului, a intrat in insolventa in anul 2012.

Citeste si:
Inca un val de canicula in Europa: record de temperatura in Germania
Inca un val de canicula in...

Anul trecut, grupul sud-coreean Hyundai Motor a investit 4,4 milioane euro la Nürburgring pentru constructia unui centru de cercetare cu acces direct la circuit.

Ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung scria in luna noiembrie ca Nürburgring a atras o oferta de aproximativ 100 milioane euro din partea clubului auto german ADAC. In ianuarie, revista WirtschaftsWoche scria ca si directorul general al Formula One Management, Bernie Ecclestone, ar fi depus de asemenea o oferta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Uber Freight intra pe inca o piata din UE preluand start-up-uri locale