In Italia, tara de origine a mai multor branduri auto de traditie, vanzarile la automobile in luna iunie au scazut cu mai bine de 12 procente. Informatia a fost transmisa de Ministerul Transporturilor din Italia.

Cu toate acestea, gigantu auto FIAT a reusit o crestere de 1,7 procente, ajungand le o cota de piata de peste 30 de procente. Vanzarile totale de masini s-au ridicat la 206 mii de unitati in iunie, cifra de face ca Italia sa fie a treia piata, ca volum, din zona europeana. Din aceasta suma, FIAT a vandut putin peste 63 de mii de masini.

Aceasta performanta a fost prefigurata la inceputul anului de catre reprezentantii FIAT. Ei declarau atunci ca pe primele sase luni ale anului isi vor intari pozitia de lider al pietei interne. Ca urmare a acestei stabilitati, FIAT a recumparat luna trecuta pachetul majoritar de actiuni la Ferrari, pe care a fost nevoit sa il vanda in urma cu 4 ani.

Fiat a facut performanta in intreaga Europa datorita noilor modele lansate pe piata, in special gratie model Grande Punto, chiar si in conditiile grevei soferilor ce a afectat Europa de sud-vest in luna mai.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Renault concediază angajați cât populația Urziceniului
Setari Cookie-uri