Reprezentanta romaneasca al producatorului italian de vehicule comerciale Iveco si-a propus sa vanda anul acesta in Romania 3.250 de unitati, cu 20% peste nivelul de anul trecut, au declarat miercuri reprezentantii companiei, la livrarea unui lot de vehicule comericiale firmei Dunca Expeditii.

In prima jumatate a anului, Iveco a vandut peste 1.600 de unitati in Romania, iar tinta pentru intreg anul este 3.250 de unitati din trei categorii: 2.300 vehicule comerciale usoare, 250 din gama medie si 700 din categoria grea.

"Piata romaneasca este pentru Iveco cea mai atragatoare din regiune, in special datorita rapiditatii cu care creste", a declarat, citat de NewsIn, directorul de vanzari si marketing pentru Europa Centrala, Europa de Est si Orientul Indepartat al Iveco, Graham Donald.

Conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania, Iveco a vandut anul trecut 2.734 de unitati. Producatorul vinde in Romania patru modele: Daily, EuroCargo, Stralis si Trakker.

Iveco Romania are sapte dealeri cu peste 20 de reprezentante in toate regiunile tarii. Cel mai mare dealer Iveco este Cefin, care anul acesta a vandut in sase luni 752 de vehicule, adica aproape jumatate din numarul total de unitati Iveco vandute pe piata romaneasca.

Numarul este cu 33,7% peste cel inregistrat dupa primul semestru al anului trecut, iar conducerea Cefin tinteste vanzari de 1.500 de unitati la sfarsitul anului.

Iveco a fost in 2005 lider pe piata romaneasca a vehiculelor comerciale de peste 3,5 tone, cu vanzari totale de 1.932 de unitati. La aceasta categorie, marca italiana a devansat Mercedes, care a vandut 1.265 de unitati, si Renault cu 683 de unitati comercializate.

Iveco este filiala a grupului italian Fiat si produce anual aproximativ 200.000 de vehicule comerciale si jumatate de milion de motoare diesel. Sediul companiei este la Torino, iar prima reprezentanta romaneasca a fost deschisa acum 13 ani in capitala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
ANAT: In turism, plusvaloarea vine din atragerea turistilor straini
Setari Cookie-uri