Directorul general al General Motors (GM), Mary Barra, va fi audiata in Congresul Statelor Unite, in luna aprile, pentru a da explicatii legate de o campanie de rechemare a 1,6 milioane de vehicule, din cauza unei defectiuni la cheia de contact care a provocat accidente soldate cu victime.

La audierea intr-un comitet al Camerei Reprezentantilor, care investigheaza GM, va fi prezent si seful autoritatii americane pentru siguranta traficului rutier, David Friedman, relateaza AFP, scrie Mediafax.

General Motors traverseaza o perioada dificila din luna februarie, cu trei campanii de rechemari in service a 3,4 milioane de vehicule.

Investigatia parlamentara se refera la rechemarea a 1,6 milioane de vehicule, declansata de grup dupa mai multe accidente soldate cu moartea a 13 persoane.

Soferii au reclamat faptul ca motoarele vehiculelor s-au oprit brusc in timpul circulatiei, din cauza unei defectiuni la cheia de contact.

Citeste si:
Nissan vrea sa-si mareasca productia din China cu 40% in 3 ani
Nissan vrea sa-si mareasca...

Congresmenii vor sa afle de ce nici conducerea GM si nici autoritatile guvernamentale nu au reactionat la reclamatiile numeroase facute de soferi pe parcursul a 10 ani.

Noul director general al GM, Mary Barra, venita la conducere pe 15 ianuarie, a spus intr-o postare video pe site-ul grupului ca ceva nu a functionat corect in procedurile General Motors, ceea ce a dus la producerea unor evenimente groaznice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
General Motors incepe restructurarea: 15.000 de angajati in pericol