Constructorul de masini de lux Maserati se asteapta anul acesta la triplarea vanzarilor, dupa ce a primit 3.500 de comenzi pe luna pentru sedanurile Ghibli si Quattroporte, scrie Bloomberg.

In acest ritm, comenzile vor ajunge in acest an la 42.000 de automobile, comparativ cu 15.400 de vehicule comercializate in 2013. Maserati va introduce anul acesta in gama si automobilul sport Alfieri, scrie Mediafax.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, reorienteaza productia grupului de la automobilele de serie la vehiculele de lux, mai profitabile, pentru a profita de cererea care a adus vanzari record liderilor pietei premium, BMW, Audi si Mercedes-Benz.

Planul lui Marchionne va aduce primele rezultate in acest an, cand Maserati va genera probabil un profit suficient pentru a compensa pierderile din Europa pe segmentul masinilor de serie.

"Suntem pregatiti sa atacam uriasii din industria auto. Strategia noastra este sa ne extindem pe segmentele premium, mai profitabile, care au inceput in mod clar sa genereze rezultate", a afirmat Marchionne la adunarea anuala a actionarilor care a avut loc luna trecuta la Torino.

Citeste si:
Locuri de munca in Anglia. Ce cauta angajatorii englezi
Locuri de munca in Anglia: ce...

Marchionne urmeaza sa prezinte la inceputul lunii mai strategia Fiat pana in 2018, dupa ce compania italiala a obtinut controlul integral asupra producatorului auto american Chrysler Group, in ianuarie.

Seful Fiat a declarat anterior ca fuziunea celor doua companii va pune capat pierderilor Fiat in Europa si va permite grupului nou format sa reangajeze mii de angajati concediati, intrucat reteaua de distributie a Chrysler ajuta la vanzarea automobilelor premium fabricate in Italia.

Gamele celor doi producatori includ automobilul subcompact Fiat 500, modelul Chrysler 200 de dimensiuni medii, masini premium Alfa Romeo, Maserati si Ferrari, precum si SUV-urile Jeep.

Fabrica Fiat din Torino produce modelele Ghibli, de 66.900 de dolari, si Quattroporte, de 102.500 de dolari, ambele lansate anul trecut. Fabrica produce circa 140 de masini pe zi.

Citeste si:
Roland Berger: Cum vor evolua vanzarile din retail in urmatorii ani
Dragos Popa, Roland Berger:...

Maserati mai produce automobilul sport GranTurismo, de 126.000 de dolari, si versiunea decapotabila GranCabrio, de 135.800 de dolari, la Modena, in nordul Italiei. SUV-ul Levante, care va fi introdus la vanzare anul viitor, va fi fabricat la uzina Mirafiori a Fiat din Torino.

Planul de afaceri al lui Marchionne include introducerea in fabricatie a unui automobil sport bazat pe prototipul Alfieri prezentat de Maserati la salonul auto de la Geneva de luna trecuta, au spus surse apropiate situatiei. Modelul urmeaza sa fie produs la Mirafiori.

Veniturile Maserati au crescut de peste doua ori anul trecut, la 1,66 miliarde de euro, iar profitul inainte de deducerea dobanzilor, taxelor si elementelor exceptionale s-a triplat la 171 de milioane de euro. Obiectivul acestui an este majorarea veniturilor cu 53% si un profit in urcare cu 48%, la 254 milioane de euro.

Citeste si:
MOL Romania a deschis anul acesta 8 statii de servicii
MOL Romania a deschis anul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Aici se fac angajari non-stop si salariile urca la 4.000 de euro