Administratia Fondului pentru Mediu are inregistrate pana in prezent aproape 3.600 de rezervari pentru tichete rabla, potrivit presedintelui AFM, Adrian Gearap.

La data de 28 aprilie erau inregistrate 3.569 rezervari de tichete Rabla, din care 3.522 validate, o rezervare in curs si alte 46 invalidate din cauza datelor completate gresit sau eronate, scrie Agerpres.

In aceste conditii, la ora actuala, in sistemul informatic al AFM sunt disponibile 13.431 tichete valorice.

Toate aceste informatii sunt accesibile pe site-ul Administratiei si vor fi actualizate zilnic pana la epuizarea stocului de tichete.

Persoanele fizice interesate sa achizitioneze un autovehicul nou prin Programul Rabla se pot inscrie, incepand din 8 aprilie, la dealerii auto si, ulterior, isi pot casa masinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Pentru editia din acest an a Programului Rabla, lansat oficial cu doua luni mai devreme decat in 2013, sunt alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru persoane juridice si institutii publice. In cazul acestora din urma, programul va demara dupa Paste.

Posesorii de autovehicule cu o vechime mai mare sau egala cu opt ani isi vor putea achizitiona, in 2014, o masina noua prin programul Rabla pe baza unui tichet valoric in suma de 6.500 de lei, care se va aloca electronic. Practic, este pentru prima data cand voucherele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmand sa fie alocate electronic in sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achizitionarea unui autovehicul nou, la fel ca si anul trecut.

Pentru editia din acest an, bugetul total este de 140 milioane de lei, iar persoanele fizice care doresc sa beneficieze de un tichet electronic se pot adresa direct producatorilor/dealerilor validati in program.

In vederea stimularii achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se va oferi posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 de lei in urmatoarele situatii: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, respectiv achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

Datele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/ arata ca parcul auto national din Romania ajunsese, la finele anului 2013, la aproximativ 5,98 milioane de unitati, in crestere cu 4,73% fata de aceeasi perioada din 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri