Autoliv, liderul mondial in productia de sisteme de siguranta pentru automobile, a deschis un centru de inginerie IT la Timisoara, centru care pentru inceput are zece angajati, dar va ajunge la 100 in aproximativ cinci ani, au declarat reprezentantii companiei.
"Pentru inceput, centrul are aproximativ zece angajati, iar presedintele este din Germania. (...) Un astfel de centru de inginerie nu necesita investitii uriase, ci e nevoie de un spatiu inchiriat, de oameni foarte buni pe IT si de calculatoare performante", a declarat vice-presedintele departamentului de comunicare al Autoliv, Mats Odman, citat de NewsIn.

Centrul din vestul Romaniei se va ocupa cu design-ul sistemelor electronice de siguranta pentru automobile si va onora comenzi primite de filiala germana a Autoliv, iar cei mai mari clienti vor fi BMW, Volkswagen, Mercedes si Opel.

Deschiderea face parte din strategia Autoliv, compania vizand mutarea productiei din vestul Europei in tarile cu un cost scazut al muncii din estul Europei si Asia si achizitionarea de materii prime de pe pietele interne ale acestor tari, a precizat Odman.

Autoliv este pe piata romaneasca din 1997 si are fabrici de centuri de siguranta, chingi si generatoare de gaz pentru airbag-uri la Brasov. Filiala romaneasca a avut anul trecut o cifra de afaceri de 12,8 milioane de euro, iar anul acesta prognozeaza 30 de milioane euro.

Autoliv are sediul central in Suedia, iar pe plan mondial are 80 de centre de productie si aproape 39.000 de angajati. Anul trecut, compania a avut vanzari de 6,2 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri