Autoliv, liderul mondial in productia de sisteme de siguranta pentru automobile, a deschis un centru de inginerie IT la Timisoara, centru care pentru inceput are zece angajati, dar va ajunge la 100 in aproximativ cinci ani, au declarat reprezentantii companiei.

"Pentru inceput, centrul are aproximativ zece angajati, iar presedintele este din Germania. (...) Un astfel de centru de inginerie nu necesita investitii uriase, ci e nevoie de un spatiu inchiriat, de oameni foarte buni pe IT si de calculatoare performante", a declarat vice-presedintele departamentului de comunicare al Autoliv, Mats Odman, citat de NewsIn.

Centrul din vestul Romaniei se va ocupa cu design-ul sistemelor electronice de siguranta pentru automobile si va onora comenzi primite de filiala germana a Autoliv, iar cei mai mari clienti vor fi BMW, Volkswagen, Mercedes si Opel.

Deschiderea face parte din strategia Autoliv, compania vizand mutarea productiei din vestul Europei in tarile cu un cost scazut al muncii din estul Europei si Asia si achizitionarea de materii prime de pe pietele interne ale acestor tari, a precizat Odman.

Autoliv este pe piata romaneasca din 1997 si are fabrici de centuri de siguranta, chingi si generatoare de gaz pentru airbag-uri la Brasov. Filiala romaneasca a avut anul trecut o cifra de afaceri de 12,8 milioane de euro, iar anul acesta prognozeaza 30 de milioane euro.

Autoliv are sediul central in Suedia, iar pe plan mondial are 80 de centre de productie si aproape 39.000 de angajati. Anul trecut, compania a avut vanzari de 6,2 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Noua generatie Volkswagen Golf va fi prezentata in 24 octombrie