Cel mai important distribuitor auto din Spania, Berge Automocion, a demarat negocierile cu Chery Automobile, unul dintre producatorii auto chinezi, pentru a-l reprezenta in Europa. Modelul vizat pentru penetrarea initiala a pietei de pe batranul continent se numeste V5 si este un SUV care are ca target oamenii cu venituri medii. Distributia vizeaza piata spaniola si tarile din centrul si estul Europei. Specialistii considera ca 2008 este anul demararii contractului, chiar daca Fernando d'Ornellas, presedintele distribuitorului spaniol, nu a vrut sa comenteze informatiile.

Seful Berge a declarat insa ca dispributia modelului produs de Chery va juca un rol important in dezvoltarea afacerii distribuitorului auto spaniol in toata Europa si peste granitele sale. „Dorim ca V5 sa fie motorul extinderii afacerii noastre in Europa si pe alte piete din intreaga lume. Inpand cu 2007 vom distribui modele produse de Chery in Cile si Peru”, a declarat d'Ornellas.

Modelul chinez este deja vandut in tara de origine de doua saptamani. Deocamdata este prematura orice estimare cu privire la modul in care a fost primit pe piata din China. Motorizarea V5-ului a fost dezvoltata de Chery Automobile impreuna cu englezii de la Lotus. Modelul a fost prezentat initial sub numele B14 in 2004 la show-ul auto de la Beijing.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »