Nokia, candva cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, are in plan investitii de 100 de milioane de dolari, suma care va fi indreptata spre dezvoltarea unui concept si al unei tehnologii pentru un automobil inteligent, scrie presa internationala.

Finlandezii au infinntat un fond de investitii care va investi 100 de milioane de dolari in urmatorii ani si care va lucra in parteneriat cu platforma Nokia Here Connected Driving, un sistem de navigatie propriu dezvoltat de companie care va deservi in viitorul apropiat masinilor inteligente.

Nokia a observat o dezvoltare tot mai mare a interesului pentru automobile conectate la Internet, multe companii din industrie fiind tot mai deschise catre noi oportunitati de crestere, pe o piata intr-o continua dezvoltare.

Pentru diviza de harti a Nokia lucreaza in prezent 6.000 de angajati, care se vor axa pe dezvoltarea unei platforme si mai bine optimizata pentru viitoarele investitii ale companiei finlandeze.

Divizia de telefonie mobila a Nokia a fost vanduta cu 5,4 miliarde euro catre Microsoft, insa pentru celelalte activitati ramase ale companiei, grupul este nevoit sa gaseasca noi directii de abordare, iar cea a dezvoltarii de solutii pentru masinile inteligente poate fi un pariu castigator.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri