Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au scazut cu 1,4% in primele trei luni ca serie bruta si cu 1,8% ca serie ajustata, iar afacerile pentru serviciile de piata prestate populatiei au inregistrat o crestere de 7% serie bruta si 6,2% serie ajustata, potrivit INS.

Reducerea afacerilor din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cauzata de scaderi inregistrate la activitatile provenite din intretinerea si repararea autovehiculelor (-2,5%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-2,1%) si comertul cu autovehicule (-0,4%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, respectiv intretinerea si repararea motocicletelor (+2,6%), scrie Mediafax.

In primul trimestru comparativ cu perioada similara din 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1,8%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, perioada analizata a inregistrat o cifra de afaceri cu 7% mai mare comparativ cu trimestrul I 2013, provenita de la activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+30,7%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+9,8%), activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+9,3%), si activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+7,1%). Activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au scazut cu 2,1%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a inregistrat o cifra de afaceri cu 6,2% mai mare.

Citeste si:
Cu cat au urcat afacerile din comertul auto-moto in ultimele 10 luni
Cu cat au urcat afacerile din...

In luna martie 2014, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fatǎ de luna precedenta ca serie bruta cu 13,2% si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,4%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 8,1% si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,4%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 2% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut atat ca serie bruta cu 1,7% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,3%.

Comparativ cu luna martie a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta a inregistrat per total o crestere cu 2%, datorata cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+5,7%). Scaderi s-au inregistrat la activitǎtile de intretinere si repararea autovehiculelor (-2,1%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente;intretinerea si repararea motocicletelor (-0,8%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-0,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2014 a consemnat o crestere cu 1,6% fata de luna martie 2013.

Citeste si:
Afacerile din vanzarile auto si moto au crescut cu 8,6% la 9 luni
Afacerile din vanzarile auto...

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna martie 2014 comparativ cu martie 2013 a avut o cifra de afaceri cu 1,7% mai mare, provenita in principal de la activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+11,2%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+7,4%), activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+7,1%) si de la hoteluri si restaurante (+3,1%). Scaderi au inregistrat activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-4,2%).

O crestere de 2,3% a fost consemnata in martie 2014 versus martie 2013 si la servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »



Citeste si
Afacerile cu autovehicule si motociclete au sporit cu 9,4%