Avia Motors, unul dintre cei mai mari dealeri Skoda din Bucuresti, se asteapta anul acesta la vanzari in crestere cu aproximativ 30% fata de anul trecut, la 1.000 de unitati, a declarat pentru wall-street.ro Cristian Chirciu, director vanzari Avia Motors.

“Anul acesta a inceput foarte bine, a fost un prim trimestru cum nu am mai avut din 2008 incoace. Piata auto ma astept sa creasca anul acesta cu 10%. In ultima luna, a demarat si programul Remat, iar persoanele fizice au inceput sa cumpere masini. La flote vanzarile au mai crescut, modelele care au prins cel mai bine au fost Skoda Octavia, Rapid si Fabia, iar la Seat modelele Toledo si Ibiza”, a spus Chirciu.

Vanzari Avia Motors si Alto Syncro

Pentru Skoda, estimarile de vanzari sunt de 1.000 de unitati anul acesta, de la 700 de unitati in 2013. Vanzarile Seat, prin Alto Syncro, ar putea inregistra o crestere de la 200 de autoturisme anul trecut, la 250 de unitati anul acesta.

Persoanele fizice au avut anul trecut un procent de 20% din vanzari.

Citeste si:
Afla ce solutii au service-urile auto pentru un TVA de 24%
Afla ce solutii au...

Chirciu mai spune ca “anul viitor fara programul Remat, clientul nu va mai fi in asteptare si situatia va fi clara. Oprirea programului Rabla nu va afecta marcile Skoda si Seat, ci mai degraba marca romaneasca Dacia”.

Finantare

“Piata clientilor care solicita finantare ne asteptam sa creasca anul acesta. Incet, incet, romanii isi dau seama ca trebuie sa faca o finantare, nu au suficiente fonduri pentru a-si lua masina dorita si de cele mai multe ori prefera sa vina cu un avans mai mare si cu o diferenta din surse externe. Tot mai multe persoane juridice renunta la a mai cumpara cash o masina, prefera un leasing financiar sau operational pentru a-si putea deduce cheltuielile sau pentru a avea niste costuri fixe lunare”, a mai spus managerul Avia Motors.

Chirciu considera ca un curs de schimb mai mic ar ajuta vanzarile de masini noi, insa doar daca ar cobori la 4 lei am putea spune ca am facut o economie considerabila la achizita unui autoturism.

Citeste si:
Avia Motors: Promovarea in mediul online a devenit indispensabila
Avia Motors, Ciprian Belu:...

Modele noi Skoda

Avia Motors se asteapta ca a treia generatie a modelului de clasa mica, Skoda Fabia, sa ajunga in showroom in decembrie-ianuarie. Un alt model care va sosi anul acesta in showroom este noua Skoda Octavia Scout, model break 4x4, asteptat in august-septembrie.

Ca cifra anuala de vanzari, Avia Motors este al doilea dealer Skoda ca marime, dupa Porsche Bucuresti Aviatiei. Avia Motors, companie infiintata in 1996, a deschis showroom-ul din Pantelimon in noiembrie 2004.

Citeste si:
Ce masini electrice si hibride se lanseaza in Romania in 2020
Ce masini electrice si...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Deși unitățile Bosch funcționează cu normă întreagă, se iau în calcul scenarii
Setari Cookie-uri