Europenii de la Volvo au produs o masina care poate consuma nu mai putin de 5 tipuri de combustibil, mai mult grupul francez PSA a anunta chiar lansarea unui hibrid (diesel/electric) incepand cu 2008. Japonezii si americanii au deja o traditie in producerea de astfel de masini. Constructorul corean Hyundai se inscrie si el in acest trend, anuntand ca lucreaza la proiectarea unui automobil propulsat cu hidrogen.

Anuntul a fost facut in Germania, cu cateva zile in urma, pentru ca partenerul Hyundai in acest proiect compania germana Linde AG care sprijina aparitia masinilor cu combustibili alternativi. Coreeni doresc ca in 2015 sa aduca pe piata o masina care sa consume hidrogen, foarte sigura si cu un cost relativ scazut.

Linde AG a dedezvoltat chiar o statie de realimentare cu hidrogen (gazos sau lichid). Linde si Hyundai si-au propus sa promoveze impreuna acest concept pentru ca in 2012 jucatorii importanti pe piata auto sa inceapa sa produca la scara mondiala masini pe hidrogen.

Specialistii pietei auto previzioneaza ca vehiculele care merg cu ajutorul hidrogenului vor atinge o cota de piata de 10 procente in 2025 si vor depasi 50 de procente in 2040.