Grupul german Bosch, care are unitati de productie in Romania si circa 1.700 de angajati, vrea sa mai angajeze 700 de persoane la fabricile din Cluj si Blaj, pana la finalul anului numarul de angajati urmand sa ajunga la 2.400.

Angajari la Cluj

Dupa ce recent Bosch a deschis la Cluj cea de-a doua unitate de productie pentru componente electronice si dispozitive de control pentru industria auto va mai angaja 400 de persoane, numarul acestora ajungand la 750 la finalul anului.

La Cluj, va fi fabricata "inima electronica" a sistemului de propulsie al bicicletei eBike, care are o autonomie de 100 km si un pret intre 1.500-5.000 euro. Investitiile de 70 de milioane de euro vor fi continuate anul acesta cu inca 7,2 milioane euro.

Angajari la Blaj

Bosch a extins semnificativ unitatea de productie din Blaj unde anul acesta va mai angaja 250 de persoane, la final de an numarul acestora va ajunge la 1.050 de salariati. Din 2013, fabrica produce senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit, folositi in industria auto.

In 2013, pentru extinderea fabricii si pentru noi echipamente de asamblare s-a investit o suma de aproximativ 50 de milioane de euro. Anul acesta investiile vor fi de 5 milioane de euro la Blaj.

Afaceri in crestere cu 10% in 2014

Bosch se asteapta anul acesta la o cifra de afaceri in crestere cu 10%, de la 212 milioane de euro in 2013. Tehnologia auto este motorul de dezvoltare al afacerilor din Romania si reprezinta peste 60%.

In 2013, volumul de vanzari in domeniul tehnologiei auto din Romania a inregistrat cresteri de doua cifre. Motivul a fost cresterea productiei celor doi constructori auto, Dacia si Ford, precum si intensificarea exporturilor catre alte piete din Europa de Est si Africa. Chiar si vanzarile de piese de schimb au inregistrat rezultate pozitive. De asemenea, anul trecut in Romania, un total de 46 de service-uri auto s-au alaturat conceptelor de service Bosch Car Service, Bosch Diesel Service, Bosch Diesel Center si Auto Crew.

Extinderea centrului de comunicare Bosch din Romania

Centrul de comunicare are aproximativ 400 de angajati, o suprafata de peste 3.500 de mp si ofera servicii in 19 limbi. Oferta include asistenta tehnica si consultanta IT, precum si alte servicii de contabilitate, relatii clienti si de gestionare a documentelor. Din gama de servicii oferita de societate fac parte chiar si serviciile de urgenta, cum ar fi sistemul de urgenta eCall. Momentan, apelul de urgenta automat este disponibil in 19 tari europene.

Scule electrice
In 2013, in domeniul sculelor electrice cu acumulatori, Bosch a inregistrat cresteri de doua cifre. Bosch a lansat pe piata robotul de tuns gazonul Indego.

Perspectivele globale pentru anul 2014
Anul acesta, Bosch se asteapta la o crestere a volumului de vanzari intre 3 si 5 procente. Una dintre zonele pe care se va pune accent in viitor este reprezentata de produsele care se pot conecta la internet si serviciile bazate pe internet.

Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de 20 de ani si numara aproximativ 1.700 de angajati in 4 locatii. In anul 2013, Bosch a inregistrat un volum de vanzari de 212 milioane de euro. Pe langa noul centru de cercetare si dezvoltare si unitatea de productie pentru tehnologia auto din Cluj, Bosch mai opereaza si o unitate de productie de tehnica liniara si una de tehnologie auto in Blaj, precum si un centru de comunicare in Timisoara.

In Bucuresti, exista o societate de distributie de scule electrice si accesorii, termotehnica, sisteme de securitate si siguranta si produse destinate industriei auto. In plus, in capitala exista o filiala a BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, activa pe piata electrocasnicelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri