Ministrul Transporturilor, Dan Sova, considera ca tronsonul de autostrada Targu Neamt-Targu Mures ar putea fi realizat din banii de pe acciza la carburant.

Dan Sova a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca tronsonul de autostrada Targu Neamt-Targu Mures va fi realizat din banii obtinuti din acciza la combustibili, introdusa la 1 aprilie, el apreciind ca lucrarile ar putea fi terminate pana la inceputul anului 2019, scrie Mediafax.

"Tronsonul Targu Mures-Targu Neamt costa foarte mult si este si foarte dificil de facut, pentru ca este prin munte. Am propus premierului si vom analiza in guvern ca finantarea sa fie asigurata din acciza introdusa la 1 aprilie. Din acciza se ajunge la incasari anuale de 500 de milioane de euro. Este foarte posibil sa introducem aceasta bucata de autostrada pe acciza", a declarat ministrul Dan Sova.

El a afirmat ca in luna iulie se va proceda la o rectificare pozitiva pe bugetul CNADNR, in care vor fi prinsi banii colectati din acciza pe combustibili in perioada 1 aprilie - 30 iunie.

Potrivit lui Sova, celalalt tronson al autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures, respectiv Ungheni-Targu Neamt, va fi realizat din Fondul de Coeziune, anuntul licitatiei pentru efectuarea studiului de fezabilitate urmand sa fie publicat in cel mult zece zile.

Sova a spus ca lucrarile la tronsonul Ungheni - Iasi- Targu Neamt ar putea incepe in toamna anului viitor, acestea urmand sa fie finalizate in octombrie 2017.

"Orice alt om din administratie sau om politic care vine si spune ca se poate face mai repede, va minte", a mai spus Dan Sova.
Intrebat cum explica faptul ca afirmatiile sale legate de realizarea autostrazii care sa lege Moldova de Ardeal vin pe finalul campaniei electorale pentru europarlamentare, Dan Sova a raspuns: "Imi pare rau ca-s alegeri. Nu se suprapune nimic, eu nu fac promisiuni, astea-s calendarele".

Majorarea accizei pentru carburanti, de 7 eurocenti pe litru, a intrat in vigoare, in 1 aprilie, avand ca efect cresterea cu 0,41 lei/litru a pretului la benzina cu plumb si fara plumb, motorina si petrolul folosit drept combustibil pentru motor (kerosen).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri