Dupa o revenire spectaculoasa pe linia de plutire, si mai mult, cu un profit operational solid, FIAT se confrunta cu probleme destul de grave generate de o serie de greve care au izbugnit la fabricantii sai de componente. Un purtator de cuvant al producatorului italian a declarat ca productia de automobile a fost oprita la cateva dintre fabricile sale pentru ca scotocul unor componente esentiale a fost epuizat. Unul dintre furnizorii cu pricina este C.F. Gomma. Compania este situata in nordul Italiei, langa orasul Brescia, si produce pentru FIAT componente din cauciuc.

Cele mai afectate modele ale FIAT sunt Grande Punto si dubitele Ducato. Pentru cel mai de succes model FIAT la ora actuala, productia a stagnat in doua dintre fabricile italiene, iar pentru Ducato doar intr-una. In cursul zilei de azi productia va fi pornita, odata cu sosirea primelor componente.

Partial, au fost afectate si procesele de productie la alte modele ale concernului. Pentru Idea, Alfa 159 si 147 si pentru Lancia Ypsilon s-a redus ciclul de productie prin eliminarea turei de noapte. Producatorul italian a dat asigurari ca termenele de livrare a automobilelor prevazute in contraclele deja semnate nu vor fi depasite.

Modelul Grande Punto a ajutat Fiat sa isi mentina si chiar mareasca cota de piata in Italia si in Europa. Veniturile suplimentare datorate acestui succes a dat posibilitatea producatorului italian sa isi recumpere actiunile pe care le detinuse la Ferrari, actiuni vandute in urma cu 5 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri