Afacerile Grup Feroviar Roman (GFR) au scazut cu 10% anul trecut, de la 813,6 milioane lei la 731,9 milioane lei, dar profitul net al companiei feroviare a fost mai mare decat in 2012, urcand de la 28,8 milioane lei la 35,3 milioane lei.

Numarul mediu de salariati ai companiei a scazut la 2.201, de la 2.368 la finele anului 2012, potrivit informatiilor transmise la Ministerul Finantelor. GFR, parte a grupului Grampet, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, este al doilea mare transportator de marfa din Romania, dupa CFR Marfa, scrie Mediafax.

Compania a castigat in iunie 2013 licitatia de privatizare a CFR Marfa, insa vanzarea pachetului majoritar de actiuni nu a putut fi finalizata pana la termenul limita pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Gruia Stoica si avocatul Doru Bostina au fost trimisi in judecata la jumatatea lunii februarie, omul de afaceri fiind acuzat ca i-ar fi promis avocatului 3 milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie pentru transportarea carbunelui organizata de Complexul Energetic Oltenia, la care participa si GFR.

Dupa reluarea licitatiei, o asociere din care face parte GFR si CFR Marfa au ajuns in luna mai in faza finala, oferta transportatorului feroviar de stat fiind de 256 milioane lei, cu 1 milion de lei peste cea a concurentilor, potrivit unor surse din Complexul Energetic Oltenia.

CFR Marfa a solicitat anularea licitatiei, iar CNSC a suspendat procesul de achizitie. Gruia Stoica este in arest la domiciliu din 9 mai, cand instanta suprema i-a inlocuit masura arestului preventiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri