Compania de infrastructura feroviara din Bulgaria lucreaza la un proiect pentru o linie de cale ferata de mare viteza intre orasele Varna, pe litoralul Marii Negre, si Bucuresti. Costul pentru modernizarea caii ferate Ruse-Varna este estimat la 898 milioane leva (459 milioane euro), noteaza presa locala, citata de Novinite.

Compania va lansa in a doua jumatate a anului licitatia pentru modernizarea caii ferate Ruse-Varna, scrie cotidianul Trud. Planul pentru calea ferata Varna-Ruse face parte dintr-o idee mai ampla pentru o cale ferata Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Varna. Pe aceasta ruta Varna-Ruse circula in medie in prezent doar 780 de calatori pe zi, iar modernizarea liniei pentru o viteza de pana la 160 de kilometri pe ora nu ar fi rentabila in aceste conditii, informeaza Mediafax.

In acelasi timp, podul dintre Giurgiu si Ruse este traversat zilnic de circa 3.000 de masini, 2.000 de camioane si 100 de autobuze. Planul autoritatilor prevede ca cel putin o parte a traficului in directia Varna sa fie atras de o cale ferata cu viteza mare.

Daca proiectul trenului de mare viteza este implementat ar permite efectuarea unei calatorii intre Varna si Bucuresti in 3 ore. Varna este port la Marea Neagra, iar in apropierea orasului se afla mai multe statiuni turistice importante, printre care Nisipurile de Aur si Albena.

Peste un milion de romani isi petrec vacantele anual in Bulgaria, Romania fiind principala sursa de turisti pentru tara vecina. Pe ruta Bucuresti - Constanta, durata unei calatorii cu trenul este de 2 ore si 50 de minute.

Citeste si:
Immofinanz pregateste investitii de 100 mil. euro in logistica
Planurile Immofinanz in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bogdan Trif: Turismul trebuie sa devina principalul contributor la PIB