Potrivit unui studiu dat publicitatii de furnizorul auto franceza Heuliez, anul trecut vanzarile de masini cu hard-topuri retractabile l-a depasit pe cel al modelelor decapotabile, dar cu soft-topuri. Aceasta rasturnare de situatie se petrece pentru prima data in istoria auto mondiala. Cifrele vorbesc de la sine, oficialii de la Heuliez au estimat ca anul trecut s-au vandut peste 300 de mii de maisni decapotabile cu hard-topuri, cu aproximatic 20 de mii de unitati mai mult decat numarul de soft-topuri. Francezii de la Heuliez sunt cunoscuti pentru proiectarea si producerea de caroserii.

Gerard Queveau, seful Heuliez, a declarat ca in anul care urmeaza numarul unitatilor cu hard top retractabil ce vor fi vandute va creste pana in jurul valorii de 1 miliion. Furnizorul francez a produs pentru modelul Peugeot 206 CC – primul model cu hard-top retractabil din clasa lui – peste 350 de mii astfel de sisteme.

La mijolcul anului viitor 206 CC va avea un succesor, Peugeot 207 CC. Pentru acest model Heuliez are deja contractata productia hard-topurilor, ca si pentru modelul Opel, aparut in 2005, Tigra TwinTop.

Queveau incearca sa promoveze un nou concept de hard-top retractabil destinat masinilor cu patru locuri. Sistemul a fost prezentat odata cu prezenta la Geneva – in martie – a conceptului Peugeot 407 Macarena. Seful de la Heuliez a prezis ca: „vanzarea modelelor sedan cu acoperis retractabil va creste vertiginos, odata cu cresterea notorietatii acestui sistem”.