Potrivit unui studiu dat publicitatii de furnizorul auto franceza Heuliez, anul trecut vanzarile de masini cu hard-topuri retractabile l-a depasit pe cel al modelelor decapotabile, dar cu soft-topuri. Aceasta rasturnare de situatie se petrece pentru prima data in istoria auto mondiala. Cifrele vorbesc de la sine, oficialii de la Heuliez au estimat ca anul trecut s-au vandut peste 300 de mii de maisni decapotabile cu hard-topuri, cu aproximatic 20 de mii de unitati mai mult decat numarul de soft-topuri. Francezii de la Heuliez sunt cunoscuti pentru proiectarea si producerea de caroserii.

Gerard Queveau, seful Heuliez, a declarat ca in anul care urmeaza numarul unitatilor cu hard top retractabil ce vor fi vandute va creste pana in jurul valorii de 1 miliion. Furnizorul francez a produs pentru modelul Peugeot 206 CC primul model cu hard-top retractabil din clasa lui peste 350 de mii astfel de sisteme.

La mijolcul anului viitor 206 CC va avea un succesor, Peugeot 207 CC. Pentru acest model Heuliez are deja contractata productia hard-topurilor, ca si pentru modelul Opel, aparut in 2005, Tigra TwinTop.

Queveau incearca sa promoveze un nou concept de hard-top retractabil destinat masinilor cu patru locuri. Sistemul a fost prezentat odata cu prezenta la Geneva in martie a conceptului Peugeot 407 Macarena. Seful de la Heuliez a prezis ca: vanzarea modelelor sedan cu acoperis retractabil va creste vertiginos, odata cu cresterea notorietatii acestui sistem.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si