Ford a anuntat ca a inceput productia comerciala de motoare de 6,8 litri, care folosesc drept combustibil hidrogenul si care la finele anului vor echipa flota de microbuze pentru transportul de pasageri.
Producatorul de autovehicule este prima companie din lume care a inceput productia de motoare construite special pentru a functiona cu hidrogen.

Vicepresedintele pentru cercetare al Ford, Gerhard Schmidt, a semnalat ca ”"acest motor reprezinta o etapa importanta in eforturile de cercetare depuse de angajatii Ford in domeniul tehnologiei pe baza de hidrogen", informeaza Rompres.

Motorul cu hidrogen dezvoltat de Ford are o capacitate de 6,8 litri si va fi montat pe microbuzul 450 al companiei, destinat, in principal, clientilor din Florida. Ford a subliniat ca motoarele cu hidrogen au un randament ridicat, noxele sunt aproape nule si poate fi combinat usor cu motoare electrice, pentru a crea autovehicule hibrid.

Compania a indicat ca flota de microbuze cu motoare cu hidrogen va furniza “o experienta valoroasa lumii reale”, care va permite dezvoltarea noii generatii de motoare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Hyundai vrea sa produca/an 500.000 de vehicule alimentate cu hidrogen