Vinieta (vignette) pentru soselele din Slovenia a fost impartita anul acesta in doua categorii de taxare, clasa 2A si 2B, pentru vehiculele cu doua osii a caror greutate maxima admisa nu depaseste 3.500 kg, potrivit dars.si.

Pentru plata vignetei vehiculele cu doua osii in Slovenia se clasifica in:

  • categoria de taxare 2A: rulote si vehicule cu doua osii cu o inaltime a vehiculului pe osia frontala de pana la 1,30 m, a caror greutate maxima admisa nu depaseste 3.500 kg, cu sau fara remorca. Aici intra vehicule de teren, monovolume si camionete din acest segment de piata, precum si toate tipurile de rulote.
  • categoria de taxare 2B: vehicule cu doua osii cu o inaltime a vehiculului pe osia frontala de peste 1,30 m, a caror greutate maxima admisa nu depaseste 3.500 kg, cu sau fara remorca. Aici intra vehicule vehicule comerciale usoare, furgonete sau camionete. Exemple: Citroen Jumpy, Hyundai H1, Mercedes Viano, Mercedes Vito. Lista completa cu vehicule care intra in categoria 2B este aici.

Motocicletele in Slovenia au o taxa de doua ori mai mica decat autoturismele (clasa 1).

Preturile pentru taxa de drum in Slovenia sunt:

Citeste si:
Soferii care tranziteaza Comarnicul ar putea fi taxati
Primarul din Comarnic vrea sa...

Amenda vigneta Slovenia

Utilizarea autostrazilor si drumurilor expres fara o vigneta valabila si afisata in mod corespunzator pe un vehicul este considerata o incalcare a Legii Drumurilor Publice si este sanctionata cu amenda intre 300 si 800 de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Gabriela Firea anunta exceptii de la vinieta pentru Bucuresti