Motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri, care echipeaza B-MAX si alte noua modele Ford, a castigat anul acesta premiul „Motorul International al Anului” pentru a treia oara consecutiv, datorita manevrabilitatii, performantelor si consumului.

Uzinele europene ale Ford din Koln (Germania) si Craiova (Romania) produc cate un nou motor EcoBoost la fiecare 42 de secunde si au depasit de curand pragul de 500.000 de unitati.

Una din cinci masini Ford vandute pe cele 20 de piete traditionale ale marcii din Europa sunt modelele Ford echipate cu motorul EcoBoost de 1 litru. In primele cinci luni ale anului 2014, pietele unde motorul EcoBoost de 1 litru s-a dovedit a fi cel mai popular au fost Olanda (38% din toate masinile cumparate), urmata de Danemarca (37%) siFinlanda (33%).

Lansat in Europa in anul 2012 pe Ford Focus, motorul EcoBoost de 1 litru este disponibil pe modelele: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX si Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect si Transit Courier.

Noul Mondeo va continua implementarea europeana a motorului EcoBoost de 1 litru odata cu lansarea acestuia in cursul acestui an, devenind cel mai mic motor echipat pe un model de familie de dimensiunea sa de mare.

Citeste si:
Ford la Craiova dupa 10 ani: circa 350.000 masini fabricate
Ford aniverseaza 10 ani la...

Disponibil in versiunile de putere de 100 CP si 125 CP, Ford a lansat recent o noua versiune de 140 CP a motorului pe modelele Fiesta Red Edition si Fiesta Black Edition, cele mai puternice masini de serie cu motor de 1 litru produse vreodata, cu o accelerare 0-100 km/h in 9 secunde, o viteza maxima de 201 km/h.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Viitorul SUV fabricat la Craiova se plimba camuflat - Ford Puma