Mai mult de jumatate din tichetele din Programul Rabla, respectiv 60% dintre cele 17.000, au fost deja rezervate in primele trei luni de la lansarea acestui program. Cele mai multe tichete au fost rezervate in Bucuresti, Arges si Constanta, a anuntat, joi, ministrul Mediului, Attila Korodi.

Ministrul Mediului a declarat ca de la lansarea programului au fost date aproximativ 3.000 de tichete pe luna si exista posibilitatea ca, pana in luna octombrie, sa fie epuizate toate tichetele. Korodi a precizat ca din cele 17.000 de tichete disponibile pentru 2014, in primele trei luni au fost rezervate aproximativ 10.000.

"Daca ne referim la situatia la nivel judetean, topul judetelor cu cel mai mare numar de rezervari este condus de municipiul Bucuresti, cu 2.593 de rezervari, urmat de judetele Arges si Constanta, cu 534 si, respectiv, 496 de rezervari, noteaza Mediafax. Pe ultimele trei locuri ale clasamentului se afla judetele Mehedinti, cu 56 rezervari, Bistrita-Nasaud, cu 44 rezervari si Salaj, cu 21 rezervari", a spus Attila Korodi.

Ministrul Mediului a precizat ca "programul merge foarte bine", fapt care a dus la o crestere cu peste patru la suta a vanzarilor totale de masini noi in luna mai, fata de perioada similara a anului 2013.

In ceea ce priveste situatia Programului Rabla pentru firme, ministrul Mediului a spus ca la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu au fost depuse peste 1.000 de dosare, acestea fiind in curs de analiza, fiins acceptate, pana in acest moment, 495 de tichete, din cele 3.000 care au fost alocate.

Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, Administratia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete in valoare de cate 6.500 de lei, acordate la casarea unei masini mai vechi de opt ani pentru achizitionarea unui nou autovehicul.

Eco-bonus pentru achizitionarea masinilor cu grad mic de poluare

Pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor "cat mai prietenoase cu mediul", se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100 g/km si respectiv achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. La achizitionarea unui autovehicul de acest tip se poate acorda, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 de lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

Anul trecut, in cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, cand au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost depuse 1.451 cereri de finantare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o suma aprobata de 10.864.500 de lei. Cele mai multe tichete au fost solicitate si obtinute de Posta Romana - 132 (858.000 de lei) si Ministerul Afacerilor Interne - 105 (682.500 de lei).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri