Cartea de identitate a vehicului va fi inlocuita cu o varianta imbunatatita, continand mai multe elemente tehnice care lipsesc in prezent, a declarat Flaviu Campeanu, director tehnic in cadrul Registrului Auto Roman (RAR).

"Vom schimba modelul cartii de identitate, sper in acest an. Noul model al cartii de identitate, dupa ce va trece prin furcile caudine ale tuturor ministerelor implicate si se va naste, va cuprinde toate datele de care aveti nevoie, va fi o oglinda a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveti, respectiv tipul suspensiei. De asemenea, va atinge si celalalt subiect sensibil, cu masele si dimensiunile", a declarat Campeanu, scrie Mediafax.

Cartea de identitate, document obligatoriu in Romania, care a fost adaptat ultima data in 1993, este "primitiv" si nu mai reflecta cerintele tehnice referitoare la vehicul, potrivit sursei citate. Unul dintre neajunsurile documentului in forma actuala este ca nu prezinta norma de poluare in varianta Directivei europene, cu codificarea completa, iar noua varianta si va contine mai multe elemente tehnice care lipsesc in prezent si care incurca soferii la controalele in trafic din strainatate.

Noua carte de identitate a vehiculului va conduce la disparitia a cel putin doua taxe, respectiv de inregistrare nationala pentru dealeri si de anulare a cartii de identitate, a aratat reprezentantul RAR. "Cartile nu se vor schimba brusc, adica va veni un tsunami de carti si toata lumea sa vina sa le schimbe. Nu, exclus, ele se vor schimba treptat, la iesirea din viata normala a fiecarei carti in parte, la completarea totala a rubricilor de proprietar sau la distrugere, sau la pierdere. Pretul nu va fi diferit fata de cel prezent foarte mult, cred ca va fi chiar mai mic, pentru ca va avea alta dinamica si alta structura. Este un pas pe care noi vrem sa il facem catre toti posesorii de autovehicule sau utilizatorii de flote", a mai spus reprezentantul RAR.

Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) este documentul eliberat de RAR care atesta dreptul de proprietate asupra vehiculului si contine datele tehnice si de identificare ale acestuia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri