Productia noului Opel Corsa va incepe spre finalul anului in Zaragoza, Spania, si Eisenach, Germania. De-a lungul a patru generatii, ce au acoperit o perioada de 32 de ani, in Europa au fost vandute aproximativ 12 milioane de autovehicule Corsa, inclusiv 2,8 milioane din modelul curent, generatia a patra.

Motorizari Opel Corsa E

Cel mai nou motor este turbo 1.0 Ecotec cu injectie directa si trei cilindri, fabricat integral din aluminiu, Euro 6, disponibil in doua variante de putere, 90 cp sau 115 cp. Noul motor Opel cu trei cilindri este prevazut cu tehnologia Start/Stop in standard. Alte motorizari pentru noul Corsa sunt 1,4 l turbo 100 CP cu un cuplu maxim de 200 Nm si 1,2 litri, 1,4 litri aspirat. Propulsorul diesel este 1.3 CDTI 75 cp si 95 cp.

Opel Corsa E dispune si de noua generatie a transmisiei automate cu sase trepte de viteza, precum si transmisia manuala automatizata complet noua, Easytronic 3.0.

Citeste si:

Noul Corsa vine cu un habitaclul complet nou cu forme clare, alungite si o combinatie de materiale sofisticate, sasiul mult mai confortabil si directia mai agila, sistemele de propulsie complet noi si nivelurile de zgomot mult mai scazute.

Sasiul si sistemele de directie sunt noi. Stabilitatea la deplasarea in linie dreapta si in viraje este imbunatatita datorita unui centru de greutate mai coborat cu 5 milimetri, unui subcadru mai rigid, unei noi geometrii a suspensiei, inclusiv o articulatie frontala noua. Comportamentul la rulare, reactiile sistemului de directie si caracteristicile de subvirare au fost optimizate.