Aeroportul Dusseldorf, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Germania, a implementat un sistem de parcare premium prin care un robot (Ray) ia masina si o parcheaza in locul clientilor, potrivit parken.dus.com.

Robotul Ray asteapta ca soferul sa lase masina intr-un spatiu marcat, unde poate opri rapid, si sa inregistreze timpul de parcare. Conducatorul auto utilizeaza un touch-screen pentru a confirma ca nici un pasager nu a fost lasat in masina. Zona de oprire, dotata cu senzori care masoara dimensiunile masinii, transmite robotului care vine sa ridice masina informatiile. Ray va ridica masina la fel ca un stivuitor si o va parca in locul clientilor.

Ray este conectat la sistemul de date de zbor al aeroportului, si va afla cand clientul trebuie sa vina sa isi ia masina. In cazul in care au loc modificari, prin intermediul unei aplicatii soferul poate transmite ora la care vine sa isi ia masina. Clientii isi pot faze rezervare prin intermediul sistemului on-line sau prin aplicatia disponibila pentru telefoanele cu IOS si Android.

Aeroportul Dusseldorf este primul aeroport din lume care foloseste un sistem de parcare inteligent, care oficial a intrat in functiune pe 23 iunie 2014. Pentru ca servicul este considerat premium, taxa pentru sistemul de parcare automat este de 4 euro pe ora sau de 29 de euro pe zi. In zona de parcare P3 exista 6 locuri de transfer de unde robotii pot lua masinile pentru a le parca in unul dintre cele 249 de locuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri