Porsche a lansat modelul 911 Targa

Incepand cu luna noiembrie a acestui an producatorul German cu sediul in Stuttgart va livra catre dealeri cele doua noi varianta ale seriei Porsche 911: Targa 4 si Targa 4S. Modelele sunt dotate cu tractiune integrala permanenta si au puntea spate mai lata decat cea din fata cu 44 de centrimetri. Targa 4 pastreaza doua dintre caracteristicile predecesorului sau (Type 996): plafonul din sticla si posibiliatea de a retracta luneta. Plafonul lumineaza interiorul conferindu-i o spatialitate superioara si se poate deschide la o simpla apasare de buton indiferent de viteza de deplasare a masinii.

Nivelul zgomotului ramane scazut in aceste conditii, gratie unui eleron care reduce nivelul turbulentelor aerului din interiorul masini si permite deschiderea plafonului chiar si la temperaturi foarte scazute.

Targa 4 este propulsat de un motor in 6 cilindri de 3,6 litri care dezvolta 325 de CP. Conform informatiile producatorului Targa 4 poate ajunge la 100 km/h in 5,3 secunde, iar viteza maxima este de 280 km/h. Modelul 4S este propulsat de un 3,8 litri care apunge la 100 km/h in doar 4,9 secunde.

Transmisia se face prin intermediul unei cutii manuale cu 6 trepte care beneficiaza de curse scurte si precise care favorizeaza stilul sportiv sau, optional, prin cutia automata Tiptronic S cu 5 trepte. Tractiunea integrala se adapteaza permanent la conditiile drumului si poate transmite intre 5 si 40 de procente din puterea motorului catre axul din fata.

Pretul unei masini Targa 4 standard este de 79 de mii de euro si 87 de mii de euro pentru 4S si nu includ taxe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri