Guvernul portughez vrea sa externalizeze operatiunile transportului in comun din Porto, al doilea cel mai mare oras din tara, catre o companie privata. Externalizarea catre un operator privat va fi facuta printr-un contract de concesionare. Astfel, Portugalia va economisi 13,5 milioane de euro in 2015, scrie Le Soir.

Statul portughez spera sa incheie contractul de concesionare la sfarsitul lunii noiembrie sau la inceputul lunii decembrie. Contractul va fi incheiat pe o perioada de cel putin sapte ani sau cel mult 10 ani, timp in care operatorul privat se angajeaza sa investeasca si sa faca restructurari in transportul public.

In prezent, operatiunile pentru transportul public din Porto sunt asigurate de compania de stat STCP. De metroul din acelasi oras se ocupa din 2010 o companie privata, printr-un contract similar care expira in 2015.

In plus, Portugalia planuieste sa procedeze astfel si in privinta transportului public din Lisabona, pentru care spera sa incheie contractul de concesionare la inceputul anului 2015, potrivit publicatiei locale Porto 24. Cu un contract similar pentru transportul public din Lisabona, Portugalia ar economisi inca 43 de milioane de euro. Per total, cu subventiile care merg la operatorul cailor ferate portugheze, statul ar putea economisi cel putin 85 de milioane de euro din sectorul transporturilor, scrie The Portugal News.

Presa din Portugalia a scris in trecut ca transferarea operatiunilor transportului public catre un operator privat face parte din memorandumul incheiat intre guvernul portughez si Troika (Banca Centrala Europeana, Fondul Monetar International si Uniunea Europeana), ca parte din programul de iesire din criza financiara.

In mai 2014, Portugalia a iesit, conform calendarului, din planul de salvare financiara al FMI, in urma caruia a primit un imprumut de 78 de miliarde de euro. Acest program de bailout a fost convenit in 2011 cu UE si FMI.

Sursa foto: Tramvai in Porto/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri