Intervalul orar din zilele de week-end in care soferii nu platesc tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare de la Fetesti - Cernavoda a fost extins incepand de vineri, a anuntat CNADNR, potrivit Mediafax.

Sistarea platii taxei de pod la sfarsit de saptamana a intrat in vigoare la 4 iulie si este valabila pana la 31 august. Initial, masura s-a aplicat pe sensul Bucuresti - Constanta in intervalul 18:00 - 24:00, in zilele de vineri, si simbata intre orele 06:00 si 12:00, iar pe relatia Constanta - Bucuresti soferii au fost scutiti de plata taxei duminica, intre 16:00 si 24:00.

Incepand de vineri, 25 iulie, soferii care merg spre litoral nu vor plati taxa in intervalul orar 14:00 - 24:00 (vineri) si 06:00 - 14:00 (sambata). La intoarcerea spre Bucuresti, incasarea tarifului este sistata duminica in intervalul orar 10:00 – 24:00, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Obligativitatea platii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminata temporar in vara anului trecut, pentru sfarsitul de saptamana, dupa ce presa a relatat ca in minivacanta de Rusalii soferii au fost obligati sa astepte si doua ore pentru a putea plati taxa de autostrada la statia Fetesti, randul de masini intanzindu-se pe 20 de kilometri. O masura similara a fost aplicata si in vara lui 2012, doar pentru luna august, cand Ministerul Transporturilor a decis ca soferii care merg vinerea spre mare si cei care se intorc duminica nu vor mai plati taxa pentru trecerea podului peste Dunare de la Fetesti. In acest an, taxa a mai fost suspendata in zilele de 30 aprilie, 1 si 4 mai, pentru minivacanta de 1 Mai.

CNADNR a comunicat ca sistarea incasarii tarifului de trecere pentru utilizarea podului de la Fetesti - Cernavoda se va realiza doar in mod exceptional, in cazul depasirii "timpilor rezonabili" de stationare. In plus, Compania de Drumuri a precizat ca are in faza de elaborare a documentatiei tehnice un proiect de modernizare a sistemului de incasare a tarifului de trecere a podului peste Dunare la Fetesti - Cernavoda.

Citeste si:
De ce le-a "casunat" autoritatilor pe asigurarile de garantii?
Eliminarea politelor de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Vacante anulate din cauza reparatiilor de pe Autostrada Soarelui