Cresterea continua si evolutia spectaculoasa a vanzarilor Hyundai in Romania din ultimii doi ani este rezultatul eforturilor sustinute ale importatorului Hyundai Auto Romania si a retelei de dealeri. Hyundai continua astfel tendinta constant ascendenta din ultimii 3 ani, primele 6 luni din 2006 concretizandu-se intr-o crestere de 95.7%, cu nu mai putin de 3.348 autovehicule comercializate.

Aceasta crestere se datoreaza in mare parte noilor modele Hyundai comercializate in Romania ( Noul Accent – cu un total de 1.896 unitati si o crestere de 182,1% fata de primele 6 luni din 2006, Noul Santa Fe – cu un total de 552 unitati si o crestere de 222,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut si Noul Tucson – cu un total de 468 unitati si o crestere de 24.1% ), Caravanei Hyundai Goodwill Ball, caravana care a strabatut 7 din marile orase ale tarii si nu in ultimul rand eforturilor sustinute din fiecare sector al afacerii Hyundai in Romania: reteaua de distributie, serviciile post vanzare: service, garantie si piese de schimb.

Noul Hyundai Accent (www.noulaccent.ro), model pe care Hyundai Auto Romania a inceput sa-l comercializeze incepand cu luna februarie a acestui an, reprezinta un autoturism de referinta pentru familia Hyundai. Noul Accent este primul model fara taxe vamale comercializat in Romania. Din acest punct de vedere, noul Hyundai Accent reprezinta un punct de maxima importanta in istoria companiei, avand un design exterior si interior complet noi dar si performante tehnice mult imbunatatite fata de versiunea anterioara. In Romania Noul Hyundai Accent este comercializat in toate variantele de motorizare: 1.4 benzina – 95CP, 1.6 benzina– 112CP si 1.5 CRDI VGT – 110CP.

In luna Aprilie, noul Accent s-a situat pe locul 2 in clasa sa dupa Renault Megane, fiind cea mai buna pozitie inregistrata de acest model pana acum.

Rezultatele extraordinare inregistrate de Hyundai Auto Romania in primele 6 luni din 2006 s-au reflectat si in pozitia de lider absolut detinuta in segmentul autoturismelor de teren ( o cota de piata de peste 35.3% in luna iunie ), cu vanzari record de 1.080 autoturisme Hyundai: 468 Tucson, 552 Santa Fe si 60 Terracan.

Luna iunie 2006 a adus si un record absolut la vanzarile noului Santa Fe (www.noulsantafe.ro) – proaspatul castigator al premiului Cel mai 4x4 SUV 2006 - cu nu mai putin de 227 unitati comercializate, devenind astfel cel mai bine vandut autoturism de teren din Romania in 2006, preluand stafeta de la Noul Tucson, un alt best-seller de la Hyundai.

Toate acestea reprezinta premise pentru indeplinirea obiectivelor propuse pe 2006, targetul volumic al vanzarilor stabilit pe anul in curs fiind dublarea vanzarilor fata de anul precedent. Hyundai Auto Romania este singura companie de pe piata auto locala care a crescut cu peste 100% timp de 3 ani consecutivi ( 2003-2006 ).

Locul 7 in segmentul autoturismelor de import in perioada Ian-Iunie 2006 precum si cota de piata de 2.8% din piata totala de autoturisme pe 2006 reprezinta suficiente argumente pentru continuarea dezvoltarii spectaculoase a marcii Hyundai in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Top 10 cele mai vandute SUV-uri din lume anul acesta