Compania de Autostrazi si Drumuri (CNADNR) a eliminat plata taxei la podul peste Dunare de la Fetesti-Cernavoda pe toata durata week-endului, masura ceruta de premierul Ponta, care a afirmat ca CNADNR este incompetenta in a identifica un sistem in care soferii sa achite taxa fara a astepta la coada.

Taxa este eliminata astfel in intervalul 1 august - 1 septembrie, in zilele de week-end, incepand cu ziua de vineri ora 13.00 si continuand cu zilele de sambata si duminica, facilitatea urmand insa sa fie mentinuta si pentru ziua de luni, pana la ora 13.00.
Soferii nu vor achita taxa nici joi, 14 august, incepand cu ora 13:00, avand in vedere ca pe 15 august este zi nelucratoare pentru bugetari, scrie Mediafax.

La acest moment, taxa a fost deja eliminata fara sa mai fie asteptata ora 13.00, dupa ce vineri dimineata s-au format cozi la ghisee pentru plata taxei. Noul orar de achitare a taxei a fost introdus printr-un ordin al sefului Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura, Alexandru Nastase, publicat joi seara in Monitorul Oficial. Cu cateva ore inainte, premierul Victor Ponta a criticat, in Guvern, faptul ca CNADNR nu a fost capabila sa introduca un sistem prin care soferii sa poata achita taxa rapid, fara sa astepte la rand.

"Am reusit ca intotdeauna, cand o institutie sau o companie nu e in stare sa rezolve o problema simpla, CNADNR a reusit sa faca tot o catastrofa la bariera de la Fetesti. Oamenii cred ca nu se mai duc in vacanta de groaza ca...nu stiu cum s-au gandit orele alea, poate gandesc eu mai bine si ii anuntati ca de vineri pana luni nu se plateste acolo, la Fetesti. Tinem oamenii pentru 13 lei, ne batem joc de ei si faptul ca CNADNR e atat de incompetent incat nu e in stare sa faca un sistem sa poata oamenii sa treaca mai repede, sa plateasca, nu e vina oamenilor", a declarat Ponta joi, in sedinta de guvern.

Taxa de pod a fost sistata, in zilele de week-end, din 4 iulie, masura fiind valabila pana la 31 august. Initial, masura a fost aplicata de CNADNR pe sensul Bucuresti - Constanta in intervalul 18:00 - 24:00, in zilele de vineri, si simbata intre orele 06:00 si 12:00, iar pe relatia Constanta - Bucuresti soferii au fost scutiti de plata taxei duminica, intre 16:00 si 24:00. Ulterior, din 25 iulie, intervalul orar din zilele de week-end in care soferii nu platesc tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare de la Fetesti - Cernavoda a fost extins.

Astfel, soferii care merg spre litoral nu au platit taxa in intervalul orar 14:00 - 24:00 (vineri) si 06:00 - 14:00 (sambata). La intoarcerea spre Bucuresti, incasarea tarifului a fost sistata duminica in intervalul orar 10:00 – 24:00. Obligativitatea platii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminata temporar in vara anului trecut, pentru sfarsitul de saptamana, dupa ce presa a relatat ca in minivacanta de Rusalii soferii au fost obligati sa astepte si doua ore pentru a putea plati taxa de autostrada la statia Fetesti, randul de masini intanzindu-se pe 20 de kilometri.

O masura similara a fost aplicata si in vara lui 2012, doar pentru luna august, cand Ministerul Transporturilor a decis ca soferii care merg vinerea spre mare si cei care se intorc duminica nu vor mai plati taxa pentru trecerea podului peste Dunare de la Fetesti.
In acest an, taxa a mai fost suspendata in zilele de 30 aprilie, 1 si 4 mai, pentru minivacanta de 1 Mai.

CNADNR a comunicat la finele lunii iunie pentru MEDIAFAX ca sistarea incasarii tarifului de trecere pentru utilizarea podului de la Fetesti - Cernavoda se va realiza doar in mod exceptional, in cazul depasirii "timpilor rezonabili" de stationare.
In plus, Compania de Drumuri a precizat ca are in faza de elaborare a documentatiei tehnice un proiect de modernizare a sistemului de incasare a tarifului de trecere a podului peste Dunare la Fetesti - Cernavoda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri