CIFRA ZILEI. Cum creste piata de masini noi

Inmatricularile noi de autoturisme au crescut cu 2,8% in primele sase luni din acest an, de la 126.386 unitati la 129.991 unitati, potrivit informatiilor INS, care foloseste date furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV).

Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 2,6% in primul semestru, la 134.378 de unitati, iar cele pentru transportul marfurilor au avansat cu 9,4% fata de primele sase luni din 2013, la 41.155 de unitati, scrie Mediafax.

Fata de primele trei luni ale anului, in trimestrul al doilea inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 17,4%, iar cele pentru transportul marfurilor cu 10,3%. In trimestrul al doilea, inmatricularile noi de mopede si motociclete au scazut cu 6,1%, iar cele de autoturisme au crescut cu 12,3% comparativ cu perioada similara a anului trecut. In ceea ce priveste autobuzele si microbuzele, inmatricularile noi au crescut cu 68,8%.

Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au urcat in trimestrul al doilea la toate categoriile, fata de intervalul aprilie-iunie 2013, respectiv cu 10,4% la categoria autocamioane, cu 19,3% la remorci si semiremorci si cu 28,7% la autotractoare. Datele se refera la vehiculele noi sau de ocazie, dar nu includ reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzare.

Citeste si:
Tot ce e important pentru managerii soferi: subiectele saptamanii...
Tot ce e important pentru...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri