Alexandros Motors, detinut de grupul Alexandrion, semneaza saptamana viitoare contractul de distributie exclusiva pentru Romania al modelelor chinezesti Great Wall fabricate la Lovetch, in nord-estul Bulgariei de Litex Motors, singura fabrica din Uniunea Europeana.

Grupul chinez Great Wall a inceput in februarie 2012 productia de automobile in Bulgaria, destinate pietei bulgaresti si europene. Uzina are 200 de angajati si produce 5.000 de unitati pe an. Chinezii au in plan sa angajeze pana la 2.000 de persoane si sa creasca productia la 50.000 de unitati pe an. Modelele Great Wall fabricate in Bulgaria sunt Steed 5, Hover H5,Voleex C30, Voleex C20R si Hover H6.

Great Wall a mai fost comercializat in Romania in urma cu cativa ani, unde era prezent cu SUV-ul Hover CUV, vandut in 63 de unitati in 2006 si sub 300 de unitati in 2007. Modelul de teren avea un motor pe benzina Euro 3.

Alexandros Motors avea in plan extinderea retelei de dealeri in Ungaria, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia si a investit in anul 2008 circa 100.000 de euro pentru deschiderea primului showroom Great Wall in Chisinau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri