Noua generatie a modelelor Smart fortwo si forfour este disponibila pentru comenzi in Romania cu o singua motorizare, de 1 litru 70 CP. Primele exemplare vor fi livrate la finalul lunii noiembrie.

Pretul de pornire este de 11.350 de euro cu TVA pentru Smart fortwo si de 12.040 euro cu TVA pentru Smart forfour, ambele cu transmisie manuala cu 5 trepte. Smart va primi anul viitor si o transmisie automata cu dublu ambreiaj, precum si un motor turbo pe benzina de 90 CP.

In standard, masinile vin cu lumini de rulare pe timp de zi cu LED, inchidere centralizata cu telecomanda, atentionare/verificare vizuala a inchiderii si imobilizator, cruise control cu limitator variabil de viteza, indicator al temperaturii exterioare cu atentionare de inghet, instrumentar de bord cu display LCD monocrom si computer de bord, alaturi de geamuri actionate electric pentru portierele fata.

Trei linii de echipare: passion, prime si proxy

  • passion este o echipare cu stil, moderna, ce ofera posibilitatea optarii pentru combinatii ale culorilor negru/portocaliu sau negru/alb pentru interior. Volanul multifunctional este imbracat in piele, instrumentarul de bord include un display TFT color cu diagonala de 3.5 inch, iar sistemul de directie Direct-Steer combina in mod ideal confortul cu o functionalitate exemplara. Costul suplimentar pentru aceasta echipare, adaugat costului de baza, este de 1.448 euro cu TVA, pentru ambele modele smart.
  • Scaunele imbracate in piele neagra, cusuta cu fir gros de culoare alba, volanul multifunctional si schimbatorul de viteze imbracat in piele ii confera unei masini cu linia de echipare prime un interior cu aspect clasic si elegant. Dotarile oferite standard pentru aceasta echipare includ sistemul de directie Direct-Steer, scaune incalzite pentru sofer si pasagerul din dreapta si sistemul de atentionare la parasirea benzii de rulare Lane Keeping Assist. Costul suplimentar, adaugat pretului standard, este de 2.074 euro cu TVA pentru fortwo si 2.240 euro cu TVA pentru forfour.
  • Echiparea proxy se diferentiaza in gama noilor modele smart deoarece ofera un interior inovator, demn de un trendsetter. Principalele dotari care o caracterizeaza si care transforma complet interiorul sunt plafonul panoramic si scaunele imbracate in material ecologic asemanator pielii naturale si material textil in culorile alb/albastru. Pachetul Cool & Audio ofera optiuni speciale de entertainment si climatizare, iar pachetul Sport cu jante din aliaj usor cu diametru de 16 inch sunt perfecte pentru un stil de condus dinamic. Costul aditional, adaugat pretului de pornire, este de 3.532 euro cu TVA pentru fortwo si 3.647 euro cu TVA pentru forfour.

Modele in editie limitata: edition #1
Modelele edition #1 pentru smart vor fi disponibile doar pentru o perioada limitata de timp. Echiparea speciala a acestora ofera o stilizare speciala cu celula de siguranta tridion vopsita in nuanta "lava orange", iar panourile caroseriei sunt albe pentru fortwo si "gri grafit" pentru forfour. Alte caracteristici speciale de design sunt jantele din aliaj usor cu diametrul de 16 inch vopsite in negru, suspensia sport care coboara garda la sol cu 10 mm fata de cea standard si plafonul panoramic cu protectie solara. Interiorul este coordonat perfect cu designul exclusiv al exteriorului: scaunele sunt imbracate in material textil in combinatia de culori negru/portocaliu, bordul si panourile centrale ale portierelor in material textil portocaliu, iar insertiile din interior sunt de culoare negru/gri.

Volanul sport multifunctional are un design in trei spite si este imbracat in piele, la fel si mansonul schimbatorului de viteze. Pedalierul este creat intr-un stil sportiv, din otel inoxidabil polisat combinat cu elemente din cauciuc anti-alunecare. Covorasele sunt din velur si sunt inscriptionate edition #1, iar partea inferioara a hayonului ofera spatii de depozitare speciale. Dotarea standard a editiilor speciale include functii de confort precum: sistemul de directie Direct-Steer, pachetul Cool & Audio, instrumentar de bord cu display color TFT, consola centrala cu sertar si suport dublu pentru pahare sau sticle, lumina de citit pentru pasagerul din dreapta, oglinzi pentru parasolare, spatiu de depozitare a ochelarilor pentru sofer, maner de sustinere in plafon pentru pasagerul din dreapta, iluminarea portbagajului si manere pentru deschiderea portierelor in finisare cromata. Preturile pachetului Edition 1 sunt de 3.225 euro cu TVA pentru smart fortwo, respectiv 3.579 euro cu TVA pentru smart forfour.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri