Producatorul japonez de autovehicule Honda Motor Company a anuntat joi ca va produce si vinde avioane de dimensiuni reduse, potrivit Xinhua, consultata de Rompres.

Anuntul a fost facut in cadrul celei mai mari reuniuni anuale dedicate avioanelor experimentale, organizata in Wisconsin /Statele Unite/. Reprezentantii Honda au anuntat ca vor pune bazele unei noi companii, care sa se ocupe de constructia de avioane. Compania va avea sediul in SUA si va primi comenzi incepand din toamna.

Daca vor primi acceptul autoritatilor americane, ceea ce va dura trei sau patru ani, Honda va construi avioane cu o capacitate de sase - sapte locuri, primul avion urmand sa fie livrat in 2010.

Un prim zbor experimental a fost organizat de constructorul japonez in 2005. Compania nu si-a ascuns intentiile de a intra pe piata aviatica, proiecte in acest sens fiind puse la punct de circa patru decenii.

Honda a inceput studiile aeleiautice pentru a onora memoria fondatorului, Soichiro Honda, care a visat sa construiasca un avion inainte de decesul sau in 1991, potrivit unui oficial al companiei, citat de ziarul Japan Times.

Honda intentioneaza sa incheie un parteneriat cu constructorul de avioane american Piper Aircraft, in vederea asigurarii serviciilor de mentenanta si vanzari. Firma japoneza intra astfel pe o piata in care va trebui sa concureze cu cei mai importanti constructori de avioane de dimensiuni reduse, precum Textlei Cessna si Eclipse Aviation.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si