Germanii de la Volkswagen se confrunta cu un scandal de coruptie. Doi manageri ai companiei sunt acuzati ca ar fi luat mita.
Oficialii companiei Volkswagen, cel mai mare producator de autovehicule din Europa, au declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca doi manageri si un fost angajat sunt cercetati de un tribunal din Frankfurt, in urma unor suspiciuni de luare de mita.

Unul dintre manageri lucreaza in prezent la Audi, iar celalalt la Volkswagen, in timp ce fostul angajat facea parte tot din conducerea VW, dupa informatiile date de Hartwig von Sass, purtatorul de cuvant al companiei. Cei trei au primit 160.000 de euro (203.000 de dolari) fiecare de la distribuitorul francez de componente auto Faurecia.

Ancheta porneste de la platile ilegale facute de Faurecia catre unii directori din cadrul VW pentru facilitarea obtinerii unui contract cu producatorul auto german. "Cei doi angajati ai Volkswagen au fost suspendati din functie pana la finalizarea acestei anchete", a declarat un purtator de cuvant al VW. Faurecia este controlata de catre grupul francez Peugeot Citroen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri