Constructorul auto american Ford a decis sa opreasca temporar timp de noua zile lucratoare in luna septembrie productia monovolumului B-Max si productia de motoare la Craiova, din cauza volatilitatii pietei auto europene.

Anul trecut, productia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprita pentru aproximativ 35 de zile, in timp ce la motoare productia a fost sistata timp de sapte zile. Ford produce la Craiova modelul B-Max si motoare pe benzina EcoBoost de 1,0 litri si 1,5 litri 180CP, acesta din urma echipand modele produse in America de Nord si Asia.

“Volatilitatea pietei auto europene care continua sa isi revina dupa criza economica, precum si diversificarea in ansamblu a segmentului B, au avut impact asupra vanzarilor modelului nostru B-MAX. In acest context, Ford Romania continua sa isi adapteze volumul de productie la fabrica din Craiova, si planifica pentru luna septembrie 9 zile fara productie in Sectia de Operatiuni Vehicule si 9 zile fara productie in Sectia de Motoare.Vom continua sa monitorizam piata si sa ajustam volumele de productie in functie de cererea existenta”, a declarat Ana-Maria Timis, director de comunicare al Ford Romania.

In primul semestru, Ford a oprit productia B-Max la Craiova timp de 29 de zile, patru zile lucratoare in februarie, cinci zile lucratoare in luna martie, sase zile lucratoare in luna aprilie, cinci zile in luna mai si noua zile in luna iunie, din cauza scaderii cererii la nivel european. Productia de motoare a fost oprita in luna aprilie timp de trei zile lucratoare.

In luna mai, Ford a primit o comanda suplimentara de 900 de unitati B-Max si a avut activitate in trei zile din cele 23 de zile anuntate ca fiind fara productie la Craiova. Anul acesta, Ford a produs in ianuarie la Craiova exemplarul B-MAX cu numarul 100.000, model lansat in fabricatie in 2012. In prezent, uzina produce o masina la 70 de secunde. Principalele piete pentru B-Max sunt Marea Britanie, Germania, Franta, Spania si Italia.

Ford a construit in martie motorul cu numarul 250.000 la uzina companiei de la Craiova, de la lansarea productiei in mai 2012. Ford a inceput productia de motoare la uzina de la Craiova in mai 2012, cu motorul EcoBoost de 1 litru, urmat in aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. In prezent, Ford produce la Craiova aproximativ 1.000 de motoare pe zi, din ambele categorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri