Dacia la Salonul Auto de la Paris: modelul Lodgy Stepway si noua generatie Dokker Stepway

Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, va fi prezenta la Salonul Auto de la Paris, desfasurat intre 4-19 octombrie, cu un nou model, Dacia Lodgy Stepway, si o noua generatie a Dokker Stepway.

Lodgy va fi al treilea model vandut sub marca Dacia in varianta Stepway, dupa Sandero Stepway si Dokker Stepway, ambele lansate in 2012. Prezentarea oficiala a modelelor Lodgy Stepway si Dokker Stepway va avea loc pe 2 octombrie la standul Dacia de la Paris, in cadrul unui eveniment rezervat presei.

Productia Dacia a urcat anul trecut de la 307.000 de unitati la 342.600, capacitatea instalata a uzinei de la Mioveni fiind de 350.000 de unitati pe an, informeaza Mediafax.

La Mioveni sunt fabricate modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster si Renault Symbol. Pe de alta parte, uzina Renault din Maroc asambleaza, in afara de Sandero, modelele Dacia Dokker si Lodgy.

Afacerile Automobile Dacia au crescut anul trecut cu 45%, pana la 18,4 miliarde lei, iar profitul net a avansat de la 277,2 milioane lei la 337,4 milioane lei. Dacia a produs 179.128 de autovehicule in primele sase luni din acest an, potrivit datelor APIA. Cel mai exportat model al constructorului auto roman a fost Duster, cu 78.477 unitati, urmat de Logan, cu 40.784 unitati.

Citeste si:
​​​​​​​Dacia lansează în România versiunea Pick-Up a modelului Duster
​​​​​​​Dacia lansează în...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri