Uzina Ford din Craiova a inceput livrarea de motoare EcoBoost pentru noul Mondeo

Uzina Ford din Craiova a trimis catre fabrica din Valencia primele camioane incarcate cu motoare EcoBoost de 1,5 l 160 CP, care echipeaza noul Mondeo din noiembrie.

Motoarele EcoBoost fabricate la Craiova sunt 1.0 EcoBoost 125 CP (nume de cod Fox) si 1.5 EcoBoost 160 CP (nume de cod Sigma), care pe Mondeo pot fi comandate cu o transmisie manuala cu sase trepte sau automata cu sase trepte. Mondeo cu propulsorul de 1,5 litri EcoBoost va fi disponibil primul pe piata din noiembrie, iar cu motorul de 1 litru EcoBoost va fi disponibil din aprilie 2015.

Anul acesta, primele unitati ale motorului EcoBoost de 1,5 litri au fost transportate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus din Saarlouis (Germania). Productia propulsorului de 1,5 litri EcoBoost a demarat in aprilie 2013 la Craiova. Uzina de Motoare de la Craiova are in prezent aproximativ 1.000 de angajati care lucreaza in doua schimburi pentru a face fata cererii de motoare Ford EcoBoost de pe piata. In luna martie, motorul cu numarul 250.000 a fost produs la uzina companiei de la Craiova, in mai putin de doi ani de la lansarea productiei in mai 2012.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri