Volkswagen reduce productia la fabrica din Rusia cu 30.000 de masini

Volkswagen intentioneza sa reduca productia de masini la fabrica sa din Kaluga, in vestul Rusiei, la 120.000 de unitati in acest an, de la 150.000 de unitati programate initial, potrivit revistei germane Automobilwoche.

Masura vine pe fondul deprecierii rublei si a scaderii salariului real din Rusia. Contactat de Reuters, grupul german a refuzat sa comenteze cifrele citate de Automobilwoche, dar a declarat ca Volkswagen va intrerupe productia din Kaluga pentru 10 zile, incepand de luni, 8 septembrie. Volkswagen produce la uzina din Rusia modelele Polo, Tiguan, Skoda Octavia si Skoda Fabia, scrie Mediafax.

Constructorul german a raportat o scadere cu 14% a vanzarilor pe piata ruseasca in primele sapte luni ale anului, la 286,200 unitati, in timp ce vanzarile Opel au coborat cu 17%, iar cele ale Chevrolet cu 23%. "Situatia din Rusia este ingrijoratoare. Piata s-a contractat semnificativ in ultimele luni, iar criza din Ucraina sporeste incertitudinea", a declarat Peter Christian Kala, directorul de vanzari Opel, citat de Automobilwoche.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri