Vanzarile de masini de lux, cu 60% mai mari in Europa pana in 2017

Piata automobilelor de lux din Europa va creste substantial in urmatorii doi ani, vanzarile prognozate de masini care costa peste 100.000 de euro fiind de 21.000 de unitati in 2017, in urcare cu 60% fata de nivelul de 13.000 de unitati atins anul trecut, arata Automotive News Europe.

Cresterea vanzarilor va incepe din acest an, datorita restabilizarii nivelului increderii cumparatorilor si a lansarii unor noi modele de catre producatorii de masini, punand astfel capat unei perioade lungi de scadere cauzate de recesiune, potrivit datelor furnizate de compania de consultanta IHS Automotive.

"Anul trecut, presiunea economica era inca foarte puternica in regiune, ceea ce i-a facut pe clienti sa evite sa cumpere ceva extravagant", a declarat Ian Fletcher, analist al IHS Automotive. Un alt factor determinant care va duce la cresterea vanzarilor este aparitia unor noi modele de automobile de lux sau a unor versiuni imbunatatite ale celor deja existente, informeaza Mediafax.

Astfel, IHS estimeaza ca mai multe modele vor depasi in 2016 pragul de 1.000 de unitati vandute, in conditiile in care in ultimii ani doar Bentley Continental GT, Ferrari 458 Italia si Audi R8 au trecut e acest nivel.

Liderii pe piata de lux in urmatorii doi ani: BMW i8 si Audi

Dintre modelele nou lansate, BMW i8, care are un pret de pornire de 126.000 de euro in Germania, ar urma sa fie cel mai bine vanduta masina de lux din Europa anul viitor, cu aproximativ 1.700 de automobile comercializate.
Audi ar urma sa devina lider pe segmentul de lux al pietei auto in 2016, datorita vanzarii a aproximativ 2.400 de automobile din noua generatie R8, care vor fi lansate anul viitor.

Citeste si:
MAM Bricolaj plănuiește 3 magazine noi și listarea la Bursă
Creșteri pentru MAM Bricolaj...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

In primul semestru din acest an, vanzarile de Audi R8 au inregistrat un declin de 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 545 de unitati comercializate. In clasamentul celor mai bine vandute modele de lux din prima jumatate a acestui an, modelul R8 este surclasat doar de Bentley Continental GT, cu 874 unitati, si Ferrari 458 Italia, cu 871 unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri