Marca britanica premium Jaguar a prezentat la Londra noul model Jaguar XE, inlocuitorul lui X-Type, ce va fi expus la Salonul Auto de la Paris 2014 si va ajunge in showroom-uri in 2015.

Jaguar XE are la baza o platforma modulara care contine 75% aluminiu, devenind cel mai usor si mai aerodinamic model construit vreodata de marca britanica cu un coeficient aerodinamic de 0.26. Inspirat din conceptul C-X17, Jaguar XE are dimensiuni medii, este mai mic decat modelul XF si va costa de la 34.000 euro.

Gama de motorizari, denumita Ingenium, are la baza propulsorare diesel si benzina de 2 Iitri cu patru cilindri, impreuna cu o transmisie manuala cu 6 trepte sau automata cu 8 trepte. Versiunea de performanta XE-S vine cu motorul V6 de 3 litri 340 CP care are un cuplu maxim de 450 Nm si accelereaza pana la 100 m/h in 4,9 secunde, atingang o viteza de top de 250 km/h. La interior, noul XE dispune de un sistem head-up display cu laser i un nou sistem de infotainment InControl cu ecran de 8 inci.

Jaguar XE este construit la uzina Solihull din Marea Britanie, o investitie de 1,5 miliarde de lire sterline care va creea 1.700 de locuri de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri