Marca britanica premium Jaguar a prezentat la Londra noul model Jaguar XE, inlocuitorul lui X-Type, ce va fi expus la Salonul Auto de la Paris 2014 si va ajunge in showroom-uri in 2015.

Jaguar XE are la baza o platforma modulara care contine 75% aluminiu, devenind cel mai usor si mai aerodinamic model construit vreodata de marca britanica cu un coeficient aerodinamic de 0.26. Inspirat din conceptul C-X17, Jaguar XE are dimensiuni medii, este mai mic decat modelul XF si va costa de la 34.000 euro.

Gama de motorizari, denumita Ingenium, are la baza propulsorare diesel si benzina de 2 Iitri cu patru cilindri, impreuna cu o transmisie manuala cu 6 trepte sau automata cu 8 trepte. Versiunea de performanta XE-S vine cu motorul V6 de 3 litri 340 CP care are un cuplu maxim de 450 Nm si accelereaza pana la 100 m/h in 4,9 secunde, atingang o viteza de top de 250 km/h. La interior, noul XE dispune de un sistem head-up display cu laser ši un nou sistem de infotainment InControl cu ecran de 8 inci.

Jaguar XE este construit la uzina Solihull din Marea Britanie, o investitie de 1,5 miliarde de lire sterline care va creea 1.700 de locuri de munca.

Theresa May demisioneaza...
Citeste si: Theresa May demisioneaza oficial din functia de prim-ministru


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Brexit: Boris Johnson refuza sa achite "factura de divort" de UE