Ford va reduce productia celui mai bine vandut model al sau in Europa, Fiesta, dupa ce a decis sa intrerupa, pentru cateva zile din octombrie si noiembrie, lucrul la fabrica din Koln, pe fondul cererii mici de pe principalele piete europene de desfacere, relateaza Reuters.

Constructorul de masini din Statele Unite va opri productia timp de 11 zile in total, in lunile octombrie si noiembrie, la cea mai mare fabrica a sa din Europa. Ford a anuntat ca aceasta decizie vine pe fondul cererii scazute din a doua jumatate a acestui an. Vanzarile de autoturisme noi au crescut in Europa cu 1,8% in luna august, la 701.118 unitati. Cu toate acestea, trei dintre cele mai importante piete pentru Ford, Germania, Franta si Italia, s-au contractat, scrie Mediafax.

Ford a precizat ca va incerca sa obtina subventii de la guvernul german pentru angajatii care vor fi afectati de intreruperea productiei. In prezent, fabrica Ford din Koln are 17.300 de angajati. Aceasta masura de reducere a productiei a fost adoptata de mai multe companii care s-au confruntat cu dificultati din cauza recesiunii. Actiunea a permis mentinerea numarului de angajati si in perioada in care productia a fost oprita, intrucat guvernele au compensat o parte din pierderile salariale suferite de muncitori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri