Ford va reduce productia celui mai bine vandut model al sau in Europa, Fiesta, dupa ce a decis sa intrerupa, pentru cateva zile din octombrie si noiembrie, lucrul la fabrica din Koln, pe fondul cererii mici de pe principalele piete europene de desfacere, relateaza Reuters.

Constructorul de masini din Statele Unite va opri productia timp de 11 zile in total, in lunile octombrie si noiembrie, la cea mai mare fabrica a sa din Europa. Ford a anuntat ca aceasta decizie vine pe fondul cererii scazute din a doua jumatate a acestui an. Vanzarile de autoturisme noi au crescut in Europa cu 1,8% in luna august, la 701.118 unitati. Cu toate acestea, trei dintre cele mai importante piete pentru Ford, Germania, Franta si Italia, s-au contractat, scrie Mediafax.

Ford a precizat ca va incerca sa obtina subventii de la guvernul german pentru angajatii care vor fi afectati de intreruperea productiei. In prezent, fabrica Ford din Koln are 17.300 de angajati. Aceasta masura de reducere a productiei a fost adoptata de mai multe companii care s-au confruntat cu dificultati din cauza recesiunii. Actiunea a permis mentinerea numarului de angajati si in perioada in care productia a fost oprita, intrucat guvernele au compensat o parte din pierderile salariale suferite de muncitori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Arafat vrea sa doteze IGSU cu 500 de masini de incendiu