Wall-Street.ro prezinta cele mai importante subiecte din industria auto in saptamana 22-28 septembrie, precum noutati in infrastructura, cifre care misca piata, dar si schimbari pe plan international.

Lansari auto

  • BMW va lansa in Romania pe 27 septembrie primul sau monovolum, Seria 2 Active Tourer, model cu tractiune fata, la un pret de pornire de 27.700 euro cu TVA pentru 218i 136 CP.
  • Mercedes-Benz va prezenta la Salonul Auto de la Paris varianta facelift a modelului sports tourer Clasa B, care ajunge in showroom-uri pe 29 noiembrie la un pret de pronire de 25.674 euro cu TVA pentru versiunea B 180.
  • Salonul Auto Bucuresti & Accesorii (SAB & Accesorii 2014) va avea loc in perioada 23 octombrie – 2 noiembrie la Romaero Baneasa.

Nouati in infrastructura

  • Asocierea italo-germana Astaldi - Max Boegl va finaliza lucrarile la cel de-al doilea lot al autostrazii Nadlac-Arad, intre Pecica si Arad, pentru 110,7 milioane de lei, cu TVA.

Cifrele care misca piata auto

  • Cele mai cautate masini clasice in Romania sunt cele de productie americana din anii ‘60-‘70, pentru ca au aparut in multe filme hollywoodiene si poate pentru ca au un pret mai mic decat cele europene, spune Catalin-Cedric Ghigea, proprietarul Oldtimer Studio, firma infiintata in urma cu 12 ani pentru restaurarea masinilor clasice.
  • Falcon Electronics, cel mai mare importator si distribuitor de produse electronice pentru autoturisme din Romania, cu afaceri de circa 4 milioane de euro, va livra anul acesta catre Automobile Dacia undeva la 15-16.000 de senzori de parcare si 2-2.500 de sisteme de securitate, a declarat intr-un interviu wall-street.ro Dan Cutui, actionar si chief executiv al companiei.
  • Registrul Auto Roman (RAR) a derulat 3.596 actiuni de control la service-uri auto in perioada 1 ianuarie-15 septembrie, dispunand la finalul verificarilor sanctiuni contraventionale de 1,43 milioane lei si 946 sanctiuni complementare, precum opriri de la comercializare sau suspendari de activitate.
  • Noile modificari ale legislatiei rutiere intra in vigoare astazi. Ce schimbari noile legiferari? Ce trebuie sa stie soferii?

Ce este “fierbinte” in piata internationala

  • Ford va reduce productia celui mai bine vandut model al sau in Europa, Fiesta, dupa ce a decis sa intrerupa, pentru cateva zile din octombrie si noiembrie, lucrul la fabrica din Koln, pe fondul cererii mici de pe principalele piete europene de desfacere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri