Compania de transport si logistica GEFCO Romania, controlata de RZD, transportatorul feroviar de stat al Rusiei, asteapta afaceri de peste 50 milioane euro in acest an, de la 47,6 milioane euro in 2013, si intentioneaza sa se extinda prin achizitii.

"In acest moment este foarte dificil de facut estimari, pentru ca nu stim cum va fi sfarsitul anului. Obiectivul nostru este sa atingem un nivel de peste 50 milioane euro in 2014. La noua luni am inregistrat o crestere de aproximativ 5% fata de perioada similara a anului trecut. Pentru 2015, bugetul nu este deocamdata finalizat", a declarat directorul general al GEFCO Romania, Christophe de Korver, potrivit Mediafax.

Avansul la noua luni a fost sustinut de cresterea numarului de clienti si extinderea prezentei pe segmentul auto, a spus reprezentantul GEFCO, precizand ca principalii clienti ai GEFCO pe piata romaneasca sunt constructorii auto Dacia si Ford. De Korver a spus, raspunzand unei intrebari, ca actuala situatie politica din regiune nu afecteaza activitatea companiei. El a aratat ca actualul context poate reprezenta oportunitati pentru Romania in dezvoltarea spre Europa de Vest si a precizat ca pentru transporturile pe piata ruseasca sunt analizate in prezent unele rute alternative din cauza conflictului din Ucraina.

Starea precara a infrastructurii este principala problema cu care se confrunta firmele de profil in Romania, a spus de Korver. "Pentru 500 de kilometri este nevoie sa mergi o zi intreaga", a punctat el. Reprezentantul GEFCO estimeaza ca pana la finalul acestui an mai multe companii mici din sectorul de transport si logistica s-ar putea confrunta cu perspectiva falimentului din cauza contextului economic dificil. "Am avut asteptari pozitive la inceputul anului, vazand ca economia interna e in crestere, dar din pacate acum sunt mai putine investitii straine, iar aceasta vara a fost una foarte slaba", a spus de Korver.

Seful companiei de transport si logistica a raspuns, la soliciarea presei, ca GEFCO Romania este interesata de achizitii, iar o lista cu potentialele companii atractive in acest sens va fi finalizata in prima parte a anului viitor. "Acum analizam care sunt companiile cele mai interesante pentru achizitii. De principiu, in sase luni vor fi trimise informatiile la Paris - centrala noastra e la Paris. Acolo se va lua decizia, dupa care se asteapta validarea de la Moscova", a spus de Korver, fara sa ofere alte detalii legate de acest subiect.
Grupul GEFCO opereaza in 150 de tari si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de patru miliarde euro. Compania a fost preluata anul trecut de RZD de la grupul francez Peugeot.

Citeste si:
Gefco Romania, crestere de 23% a cifrei de afaceri anul trecut
Gefco Romania a inregistrat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Gefco Romania extinde parteneriatul cu Automobile Dacia
Setari Cookie-uri