Cel mai extravagant model Ferrari va putea fi admirat incepand cu 18 august, la show-ul auto de la Pebble Beach, California. Modelul este construit in totalitate de casa Pininfarina si se numeste P4/5. Clientul care si-a permis sa comande un model Ferrari construit special dupa dorintele sale este excentricul regizor de la Hollywood, James Glickenhaus, creator al mai multor filme de actiune. „Acest proiect este cel mai solicitant si mai interesant de pana acum. Am realizat un slalom intre ce isi dorea clientul si rigorile brandului nostru”.

Aceasta a fost declaratia sefului casei Pininfarina, Andrea Pininfarina, care a explicat si etimologia numelui sub care este prezentat modelul. Elementele generale de design sunt luate de la Ferrariul de curse P4, construit in 1967, dar si de la conceptul P5 al casei Pininfarina, din 1968. Platforma folosita pentru P4/5 este imprulutata de la modelul Ferrari Enzo, produs in serie mica.

Constructorul italian si-a propus sa construiasca o masina cu un design inspirat din lumea curselor auto, dar care sa ofere o calatorie cat mai placuta in afara acestora. P4/5 reprezinta o premiera pentru casa italiana. Modelul unicat este construit prin colaborare directa cu propietarul masinii, in urma unei comenzi venite de la cel din urma.

Italienii au construit peste 200 de componente si subansamble special pentru acest model, de la extravagantele blocuri optice care lumineaza cu ajutorul unei combinatii de leduri galbene si albe, pana la jantele din aliaj strunjite direct din blocuri compacre de material.

Italienii au tinut sa sublinieze faptul ca o atentie deosebita a fost acordata aerodinamicitatii masinii, avand in vedere designul extravagant de care se bucura P4/5. Interiorul masinii a fost deasemenea gandit si produs pentru cele mai inalte standarde, aici Pininfarina nu si-a cenzurat niciuna dintre ideile sale extravagante.