Ioan Rus a precizat ca termenele de finalizare a proiectului Master Plan pe 2014-2013 urmeaza sa fie decise de catre Guvern.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a precizat, miercuri, ca termenele de finalizare ale obiectivelor de infrastructura din Master Planul de Transport pe 2014-2030 urmeaza sa fie decise de catre Guvern la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie, potrivit Mediafax.

”O sa avem dezbateri, discutii pro, contra, in urmatoarele trei saptamani, sa zicem 20 de zile, dupa care vom incepe sa punctam, sa transformam acest Master plan in programul operational. Il vom prezenta Guvernului, iar Guvernul va decide si atunci, in Guvern, vom si etapiza: cu asta incepem, cu ailalta in 2019, cu ailalta in 2021, etcetera”, a spus Rus. El a precizat ca Master planul nu contine si termenele de finalizare intrucat e un document strategic, urmand sa fie transormat intr-un program operational.

”Asta e un document strategic. Pe seama lui se face un plan operational de implementare a acestui document. In acela vor exista termene. Sper, cred ca acest document vom reusi sa-l avem la finele lunii noiembrie, inceput de decembrie”, a spus Rus. El a spus ca nu crede ca vor exista modificari ale Master planului decat daca acestea vor avea o baza stiintifica. ”Unele lucruri pot sa fie modificate, sa spunem, acolo unde studiul sau baza stiintifica pe care se bazeaza un anume punct de vedere de aici nu este absolut valida si cineva demonstreaza ca trebuie modificat, argumentat, dar acelasi tip de argumente utilizate aici, deci stiintific. El nu poate fi modificat altfel”, a spus Rus. El a mentionat ca cifrele de cost din Master plan sunt „estimative”.

Citeste si:
CNADNR varsa iar bani pentru autostrada Bucuresti-Brasov
CNADNR da 20,34 mil lei...
Sursa foto: Shutterstock.com/Infrastructura

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Monumentul incompetentei, Comarnic-Brasov: A sasea oara e cu noroc?