Wall-Street.ro prezinta cele mai importante subiecte din industria auto in saptamana 29 septembrie – 5 octombrie, precum noutati in infrastructura, cifre care misca piata, dar si schimbari pe plan international.

Lansari auto

  • Citroen C4 Cactus, model care vine in segmentul C, va fi lansat pe piata romaneasca in octombrie la un pret de pornire de circa 13.000 euro cu TVA pentru propulsorul pe benzina de 1,2 litri VTi 82 CP Euro 5 si echiparea Live.
  • Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW, a prezentat in avanpremiera pentru Romania modelul BMW i8, la evenimentul de aniversare a 20 de ani de la deschiderea primei reprezentante oficiale BMW in tara, in anul 1994.
  • Land Rover a lansat, la Salonul Auto de la Paris 2014, Discovery Sport, primul dintre cele trei modele ale unei noi familii de SUV-uri denumita Discovery, intr-un mod inedit printr-o ploaie torentiala de vara. Noul SUV premium compact este asteptat in Romania in februarie-martie 2015.
  • Marca britanica premium Jaguar a expus, la Salonul Auto de la Paris 2014, noul sedan entry-level XE, in culoarea rosie, model dedicat femeilor si tinerilor, alaturi de XJ, XF si marea atractie un F-TYPE Project 7, cel mai rapid Jaguar produs vreodata, care va fi fabricat intr-o editie limitata de maxim 250 de unitati.
  • Hyundai Motor a prezentat la Salonul Auto de la Paris, 2-19 octombrie, noua generatie a modelului i20, un concept de crossover denumit Intrado, SUV-ul ix35 Fuel Cell, primul autovehicul comercial usor pentru piata europeana - H350 si noi concepte de sisteme de propulsie pentru imbunatatirea consumului de combustibil.

Noutati in infrastructura

  • Romania ar trebui sa construiasca 656 kilometri de autostrada si 2.226 kilometri de drumuri expres pana in anul 2030, informatii care reies din Master Planul de Transport, in conditiile in care fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova, promitea in primavara acestui an 1.800 kilometri noi de autostrada pana in anul 2020.
  • Guvernul Romaniei a propus Comsiei Europene o autostrada Ploiesti-Brasov-Sibiu, pentru a fi inclusa in finantarea pentru exercitiul bugetar 2014-2020, si nu autostrada Pitesti-Sibiu.

Cifrele care misca piata auto

  • Michael Schmidt (54 de ani), fondatorul Automobile Bavaria, spune intr-un interviu acordat wall-street.ro, la 20 de ani de la primele exemplare BMW noi vandute pe piata romaneasca, ca in Romania la acea vreme era mult profitabil sa ai un business decat in Germania, insa acum cele doua piete sunt cam la fel.
  • Grampet va lansa in octombrie productia unei locomotive la Craiova, urmand ca in noiembrie sa inceapa asamblarea unui tren de calatori la Pascani, au anuntat reprezentantii grupului controlat de omul de afaceri Gruia Stoica.
  • Compania de transport si logistica GEFCO Romania controlata de RZD, transportatorul feroviar de stat al Rusiei, asteapta afaceri de peste 50 milioane euro in acest an, de la 47,6 milioane euro in 2013, si intentioneaza sa se extinda prin achizitii.

Ce este “fierbinte” in piata internationala

  • Salonul Auto de la Paris, eveniment care are loc o data la doi ani alternativ cu Salonul Auto de la Frankfurt, va expune intre 2 si 19 octombrie concepte noi (Peugeot Quartz Concept, Skoda CitiJet Concept, Citroen Divine DS Concept) si modele 2015 gata de lansare, printre care Jaguar XE, Land Rover Discovery Sport, Volvo XC90, noul Smart sau Nissan Pulsar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri